Melike Yalçınkaya'dan samimi röportaj

Elazığ İl Özel İdare'nin genç pivotu Melike Yalçınkaya, basketbolun nabzını tutan Ribaund dergisine röportaj verdi

Melike Yalçınkaya'dan samimi röportaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu

Lige bu sezon istediği gibi bir başlangıç yapamayan ve haftasonu B. Kayseri Basketbol ile kritik bir maça çıkacak olan Elazığ İl Özel İdare’nin genç pivotu Melike Yalçınkaya, basketbolun nabzını tutan Ribaunt Dergisi’yle bir röportaj gerçekleştirdi. Sezona başında Yalova VIP'den transfer edilen genç pivot, verdiği röportajda basketbola başlama serüveni, Elazığ kariyeri, hedefleri, idolü ve daha birçok konu hakkında konuştu.

İŞTE O RÖPORTAJ:

1- Melike Yalçınkaya'nın basketbolla tanışma hikayesini kısaca öğrenebilir miyiz?

1-Kendimi bildim bileli aileminde desteğini alarak sporla iç içe büyüdüm. Yüzme, basketbol, voleybol ve jimnastik gibi branşlar ile ilgilendim. Profesyonel olarak ilerlemeyi düşündüğüm ilk branş voleybol oldu ve 14 yaşında  Ankara'da voleybol seçmelerine katıldım ancak seçilmeme rağmen şehirler arası mesafenin uzunluğundan dolayı devam edemedim. Ardından bir tanıdığımız vasıtasıyla basketbola yöneldim. Böylece Ceyhan Belediyesi spor kulübünün seçmelerine katılıp seçildim ve bu sayede basketbol serüvenim başlamış oldu.

2- Ligdeki tecrübeli oyunculardan birisin. Kariyerinde aradan geçen süreye baktığında hedeflerinin ne kadarına ulaştığını söyleyebilirsin?

2-Koyduğum hedeflerin birkaç tanesine ulaşmış olsam da henüz en büyük hedefime ulaşmak için önümde tırmanmam gereken basamaklar olduğunu düşünüyorum ve her sezon bu hedefimle aramdaki mesafeyi daha da kısaltmayı amaçlıyorum

3- Türkiye'de kadın basketbolcu olarak uzun olmak nasıl bir duygu ?

3-Çoğu zaman dezavantajlı bir durummuş gibi görünse de avantajları olmadığını da söyleyemeyiz. Ligimizde genel olarak yabancı oyuncular uzun pozisyonunda tercih edildikleri için dezavantajlı duruma düşülüyor.

4- Geçen sezon Yalova'da iyi bir performans göstermiştin.  TKBL'den KBSL'ye çıkma başarısı göstermiştin. Geçen sezon senin için nasıl geçti?

4-Gecen sezonun başında basketbola kısa bir ara verdikten sonra psikolojik ve fiziksel olarak zorluklar yaşadım ama sezon içerisindeki sistemli çalışmalarımın, birikimimin üzerine kata kata ilerlememin bana ve basketboluma olumlu dönüşler ve birtakım artılar kazandırdığını düşünüyorum. Bu da transfer ve devam etme sürecinde etkili oldu.

5- Ligde Elazığ kötü başlangıç yapsa da Eurocup'a 3'te 3 yaparak başladı. Burada farkın sana göre en büyük sebebi nedir?

5-Türkiye ligindeki oyuncuların seviyesi ve basketbol deneyimi, Eurocup’daki oyun stratejisinden daha üst seviyelerde olduğu için böyle bir sonuç elde etmiş olduk.

6- Bu sezon Elazığ'ın hedefi nedir?

6- Ligde uzun yıllar kalıcı bir takım olarak kalmak. Sezon başı istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık en kısa zaman da sıralama da üst sıralara çıkmak istiyoruz.

7- Bu sezon bireysel olarak hedeflerin neler?

7-Bu ligde kalıcı olmak ve basketbolunu her zaman bir adım öteye taşımak.

8- Basketbola başlarken idol olarak seçtiğin bir isim var mıydı?

8- Nevriye Yılmaz

9- Doğu bölgesindeki bir basketbol takımı olarak orada sporu yaşatmak çok daha kıymetli olsa gerek. Orada senin için hayat nasıl gidiyor? Basketbol açısında nasıl görüyorsun doğudaki gelişimi?
9-Tabii ki de çok daha kıymetli bölge Kadınlar için dezavantajlı Elazığ bu konu da bölge illerinden oldukça önde ama yakın zamanda burada yaşanan 24 Ocak depremi şehri olumsuz etkilemiş durumda... Şehir yeniden yapılanma sürecinde. Her yer de deprem sonrası yıkılan binaları görebiliyoruz. Depremin insanlar üzerinde ki negatif etkisini basketbol ile bir nebze olsun insanlara unutturmaya çalışmak bizim için çok değerli.. Uzun suredir yoğun bir maç temposunda olduğumuz için şehri çok gezemiyoruz. Harput ve Hazar gölü burada bizim kafamızı dağıtmamız için güzel turistik yerler... Bir şehir takımın da basketbol oynuyorsanız durum farklı insanlar sizi daha fazla sahipleniyor.

- En beğendiğin koç?  

Ceyhun Yıldızoğlu

- En beğendiğin oyuncu?

Alina Iagupova

- En iyi ilk 5'in?

-Pelin Derya Bilgiç

-Alina Iagupova

-Bahar Çaglar

-Kristine Anigwe

-Kayla Mcbride

- En zorlu deplasman?

-Fenerbahçe

- Tek kelime ile Elazığ?

-Gakko