Maviliklere Kulaç Açtık!

Tüm dünyada mutasyona uğramış haliyle kol gezen covid-(?) ülkemizin yakasından da düşmüyor ne yazık ki. Artan vakaları kontrol altına almanın yolu olarak dün kabine toplantısından 'tam kapanma' kararı çıktı. Perşembe günü itibariyle uygulanacak olan yeni tedbirler ile virüsün yayılma hızının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Maviliklere Kulaç Açtık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde Hindistan'daki corona virüsten ölenlerin yakılma törenlerini gördükçe tam kapanma tedbirinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu anlayabiliyoruz.  Eğer kurallara sıkı sıkıya uyum sağlanırsa başarılı olacağımızı biliyoruz. Ülke geneli için olmasa da şehrimiz için ümitliyiz. 

Dün itibariyle şehrimiz göğsümüzü kabarttı çünkü ilimiz mavilenmiş ve vaka sayımız düşüş eğilimine girmiş.

Sağlık Bakanı'nın vaka sayısı artan ve azalan illerin tablosunu açıklarken, Elazığ artış - azalış vaka tablosunda 'azalışa' geçerek mavi renkli iller arasında yer aldı.  Açıklanan illere göre haftalık her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs vaka sayılarında ilimizde  ciddi oranda düşüş olduğu görüldü.

Açıklanan verilere göre, Elazığ’da haftalık vaka sayısı bin 765 olurken günlük ise 250 vakaya tekabül ediyor.

Bizim vaka sayısı haritamız şu an mavi ancak asıl önemli olan risk haritasında şehrimizin mavilenmesi. 

Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde başlayacak olan tam kapanma ile risk bölgesi olmaktan çıkarız.  Hem şehrimiz hem de ülkemiz. Sağduyu olup kurallara riayet edersek düşündüğümüz şey hayal olmayacağı gibi belki de son kapanma dahi olabilir. Aksi halde Hindistan misali günlük iki binin üzerinde ölüm sayısına ulaşan mutasyonlu virüs vakaları hiçbir ülke için uzak değil. Oraya düşen ateşin dumanı bizi tutmadan hep beraber maviliğe ermek için on yedi gün teenniyle,  hoşgörü ile ve her halükarda yüksek moral ve motivasyonla sabredelim.

Her karanlığın elbet olacak aydınlığı. Aydınlık günleri sevdiklerimiz, yakınlarımız ve dostlarımızla geçirmek için az daha sabır, az daha tahammül…