Anlamlı Kampanya

Koronavirüs salgının önüne geçmek amacıyla alınan 17 günlük tam kapanma, sağlıklı ve mutlu bir gelecek vaat etmekle birlikte özellikle işyerleri kapalı esnaflarımız ve onların yanlarında çalışan personeller için ciddi bir problem.

Anlamlı Kampanya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem ve pandemi sürecinde zaten çok iş yapamayan, geçmişteki kapanma günlerinde de işyerlerini açamayan esnaflarımızın ramazan içinde ve bayram öncesi kapalı kalmaları birçok duyarlı insan ve kurumu harekete geçirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam kapanma kararını açıklamasının ardından Kanal Fırat Medya Grubu; işyerleri 17 gün boyunca kapalı kalacak esnaflar ile ve yanlarında günlük yevmiye ile çalışan personellere destek olunması için anlamlı bir kampanya başlattı.

Kampanya çağrısı ise şu cümlelerle kamuoyuna duyuruldu: "Haydi Elazığ! Bu zor günlerde bir birimize destek olma zamanı. Bir aylık maaşımızın bir kısmı ile tam kapanma nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşayan esnaflarımıza veya yanlarında günlük yevmiye ile çalışan vatandaşlarımıza destek olalım. Özellikle, ekonomik olarak kısıtlamadan etkilenmeyen tüm kamu çalışanlarından yardımlaşma konusunda hassasiyet bekliyoruz…”

Çağrı önemli ve anlamlı. Herkes ve özellikle sabit maaşlı olanlar ve süreçten maddi olarak çok etkilenmeyen çevrelerle birlikte maddi durumu iyi olan kişilere olayın ciddiyetini ve “bugün değilse ne zaman” hassasiyetini özellikle de rahmet ve bereket ayı ramazanda hatırlatan özel ve güzel bir  kampanya.

Şehrin sorunlarına, halkın meselelerine her zaman en yakın ve samimi duygularla eğilen, habercilik anlayışı ve mesleki etik anlayışının merkezine her zaman Elazığ ve Elazığlıyı koyan Kanal Fırat Medya Gurubu’nun, özellikle sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi hasletleri de  öne çıkarmasını anlamlı ve çok isabetli buluyoruz.

İki günümüz daha var. Önce Perşembe günü kapanacak esnaflarımızdan ihtiyaçlarımızı bol bol alalım. Hatta gelecek yılın alışverişini de yapalım ve onların yüzlerini güldürelim. Cuma gününden itibaren de mahalle marketlerimize ağırlık verelim. Zincir marketlerin bize çok ihtiyacı yok ama marketçi esnaflarımız Fuat abinin, Kemal amcanın bize çok ihtiyacı var.  

Teşekkürler Kanal Fırat Gurubu. Teşekkürler kalbi bu şehrin mutluluğu gibi acısı için de atan çok değerli Zeki Akbıyık, Furkan Dilaver, Faysal Tokmak ve isimlerini sayamadığımız tüm kanal çalışanları.. İyi ki varsınız.