Marmara Eğitim Kurumları Eğitimde İddialı

Seren TAŞ/Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Eralp Sarıkamış, okullarında yapılan faaliyetler ve öğrenci başarıları hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Marmara Eğitim Kurumları Eğitimde İddialı

Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Eralp Sarıkamış, okullarında 950 öğrenci olduğunu ve öğrencilere 2 yabancı dil öğretilerek, gelecekte yurt dışı imkanları sağladıklarını söyledi. Sarıkamış, ayrıca mesleki lise kavramına yeni bir soluk getirdiklerini belirterek, ön lisans öğrencilerine üniversite sınavı için 100 ek puan verildiğini söyledi.

Röportajın tamamı şöyle;

Okulunuzun tarihçesi binanın fiziki durumu öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz sizlerden?
“Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OSB dışında açılan meslek liseleri projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılmıştır. 2019 öğretim yılında özel Marmara mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ismiyle açılan okulumuz yenilenebilir enerji/güneş enerji sistemleri alanında mesleki eğitim veren tematik lisedir. 09/09/2019 tarihinden itibaren Ataşehir Mahallesi’nde yaptırılan yeni binasında eğitim öğretime başlamıştır. Modern bir bina da atölyeleri laboratuvarları kütüphanesi çok amaçlı salonu ve spor salonu sahaları ve sınıflarıyla faaliyet gösteren okulumuz ilk açıldığı günden beri yükselen grafiği ile göz doldurmaktadır. Lisemizde bugün 41 şubede 950 öğrenci 3 yönetici 55 öğretmen 1 halkla ilişkiler 3 yardımcı hizmetler personeli ile eğitim öğretimini sürdürmektedir.”


Okulunuzun kurulma amacı nedir ve ülkeye hangi alanda donanımlı ve yetenekli gençler kazandırılması hedefleniyor?

“Okulumuzda eğitimin evrenseli ilkesi ve tüm öğrenciler öğrenebilir ve tüm öğretmenler öğretebilir anlayışı üzerine, akademik bilgiye dayalı bir kurum kültürü oturtulmaya çalışılmaktadır. Özellikle enerji sistemleri mühendisliği makine mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği başta olmak üzere yenilenebilir enerji alanında donanımlı hem pratik hem teorik bilgiye sahip gençler yetiştirmek en önemli amacımız.”

Öğrenci ve velilerin okulunuzu tercih etmelerindeki en büyük sebep nedir ve diğer okullardan farkınız ne?

“En büyük etken mesleki lise kavramına getirdiğimiz yeni soluk çünkü sizlerde bilirsiniz ki meslek lisesi denilince insanların aklına güvensiz ve düzensiz bir ortam, eğitimdeki aksaklıklar geliyor. Marmara’da ise her bir öğrencimize güvenli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Olumlu disiplin anlayışını benimseyerek gençlerimizde olumlu davranış amaçlıyoruz. Bununla birlikte akademik ve mesleki olarak ilerlemeleri, düşünen üreten gençler olmaları bizim için çok önemli.”

Okulunuzdan mezun bir öğrenci bu okuldan mezun olmasının avantajını gerçek hayatta alabilecek mi?

“Atölyelerimiz, stajlarımız onaylı eğitimlerimizle öğrencilerimizi gerçek hayat dediğiniz kısma hazırlıyoruz. Liseden sonra ki eğitim öğretim hayatlarında ise teknoloji fakültelerinde makine mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği ve elektronik mühendisliğinde M.T. O.K imkanı, elektrikle ilgili birçok ön lisans bölümünde ise ek puan avantajı sunuyoruz. 2 yabancı dil ve yurt dışı imkanlarımızla uluslararası bir ilerleme hedefliyoruz.”

Okulunuzun teknik imkan ve donanımı yeterli mi, branş öğretmenliğinde açığınız var mı?

“950 öğrenciye hizmet veren; Milli eğitime bağlı bir kurumuz. Bu yüzden eğitim öğretime herhangi bir açıkla veya eksikle başlamamız söz konusu olamaz. Gerekli atölyelerimiz teknoloji kalt yapılı laboratuvarlarımız öğrencilerimizi her anlamda destekliyoruz.”


Okulunuz öğrencilerinin üniversite sınavlarındaki başarı durumları nasıl ve bu sizin hedeflerinizle örtüşüyor mu?
“Okulumuz ilk mezunlarını 2022’de verecek, heyecanla başarılarını bekliyoruz. Onlar için maraton denemeler, rehberlik görüşmeleri, eğitim danışmalığıyla destekliyoruz. Etüt, soru çözümleri, grup dersleri ile başarı durumlarını veli-öğrenci-okul üçgeninde yürütüyoruz.”

Okulunuzun sosyal, kültürel ve sportif başarı durumları nasıl?

“Bu konuda özellikle lise öğrencilerin en aktif olduğu dönem diyebilirim. Hentbol, futbol-futsal, atletizm, güreş, yüzme gibi alanlarda okulumuz dahil birinci ve ikincilikleri, ülke dereceleri çıkıyor.”

Okulunuzdan mezun olan gençlerin 1. önceliği nedir? Hangi mesleklere yönelim daha çok görülüyor?

“Hem mesleki eğitim hem Anadolu Lisesi müfredatı olunca tek bir yöne ağırlık var diyemeyiz. Geleceğin mühendisleri gibi öğretmenlerini, doktorlarını, avukatlarını da yetiştiriyoruz. Yanılma emaresinden ziyade mesleki eğilimlerde değişiklik görüyoruz. Ama hem Anadolu Lisesi müfredatı mesleki eğitim olduğundan ötürü farklı meslekler için öğrenci yetiştiriyoruz.”