Makamın Saygınlığı

Bazı makamlar vardır ki manevi lider, önder ve önemli misyonların mirasını temsil eder. Bu gibi bürokratik makam olmakla birlikte kadim bir geleneğin ve dinin temsilcisi konumunda bulunan makamlarda hizmet edenlerin de o önemli makam ve mevkilerin ağırlığını, saygınlığını taşıması ve koruması gerekir.

Makamın Saygınlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle toplumun dini talep ve ihtiyaçlarını karşılayan kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin, hem merkez hem de taşra teşkilatlarında görevli olan isimlerin bu hassasiyetle hareket etmeleri hem kendi hem de misyonlarını daha da yüceltir.

Her programda görüntü vermek, her kameraya konuşmak, her yerde en önde olmaya çalışmak ve mikrofonları ve kürsüleri insanları usandıracak kadar uzun süre işgal edip tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek çok doğru değil.

İlimiz Müftüsü Selami Aydın’ın bir şekilde bulunduğu ya da özellikle bulunmak isteyerek görüntü vermeye çalıştığı resmi, gayri resmi ve açılış gibi programlara katılarak makamı ve misyonuna zarar getirecek  uzun süreli konuşmaları doğru değil. Özellikle üst düzey yöneticilerinin yanında her programda görüntü vermek ve her kameraya konuşmak  saygın bir konumda olan il müftümüzde çok şık durmuyor.

Hemen herkesin her programda kendi aralarında dile getirdiği ancak söyleyemediği bu gerçeği, bizler buradan ifade ediyor, kurumun ve makamın saygınlığının şahsi öne çıkmalara feda edilmemesi gerektiğini dile getiriyoruz.İl Müftüsü Selami Aydın’ın göreve geldiği ilk günden itibaren önemli çalışmalar yaptığını Hakimiyet Gazetesi olarak birkaç defa gündeme getirmiş, özellikle kurum içi eğitimlerin oldukça takdir edildiğini ifade etmiştik. 

Bundan sonra, İl Müftümüzün misyonu ve saygın konumu itibariyle programlar da ya da toplantılar da daha dikkatli olması gerektiğini tavsiye ediyoruz.