Fatih Ekrem!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel Yenikapı'da etkinlikler düzenledi. Gösteriler ve konserlerin olduğu kutlamaya binlerce İstanbullu ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

Fatih Ekrem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşener, programda yaptığı konuşmada “1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u alırım. Bizans’a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi..” ifadelerini kullanmış.

Sanki Ekrem İmamoğlu kendi gayreti ve kendi partisinin oyuyla İstanbul’u kazanmış gibi…

Sanki CHP’nin oyuna ilaveten İyi Parti, HDP, Saadet ve bilumum sol parti oylarının icmaliyle seçimi kazanmamış gibi..

Sanki ilk seçimde az bir oy farkı olmasına rağmen bazı çıkarcı ve art niyetli Ak Partililerin seçimin yenilenmesi fikrinde ısrarlı olmaları neticesinde aranın daha da açılmasını sağlamamışlar gibi.

Sonuçta İstanbul’u İmamoğlu kazanmadı. Ak Partinin aday tercihindeki yanlışlıkları ve Ak Partililerin, “ilçe belediye başkanımız Karadenizli, büyükşehir de Karadenizli olsun” taassubundan dolayı Ak Parti kaybetti. 

Akşener’in İmamoğlu’na Fatih benzetmesi, Fatih’in mücadelesine, azmine ve inancına büyük hakarettir. Ve bu unvan İmamoğlu’nda hiç iyi durmadı hatta yakışmadı.