Maden'de 'Müfteri' Polemiği

Ak Parti Elazığ Teşkilatı, erken seçim gündemden düşse de yarın seçim olacakmış gibi saha çalışmalarını artırarak ve büyük bir coşkuyla yapıyor.

Maden'de 'Müfteri' Polemiği

Bu toplantılardan biri de Maden ilçesinde yapıldı. Toplantıda güncel siyasi konularla birlikte ilçenin maden işletmesinden kaynaklı problemleri, taşınma sorunu ve geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan TOKİ konutları da gündemdeydi.

Bu toplantıların yapıldığı günün akşamında Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve Maden Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Sekmen’in ifadelerini hedefine koydu.

Önce paylaşıma bakalım:
“Bugün (Pazar günü) Milletvekilimiz Sayın Zülfü Demirbağ'ın İlçemize yapmış olduğu ziyaret için kendisine çok teşekkür ederim.

İlçe binasında yapılan toplantıda İlçe Başkanı Ramazan Sekmen'nin TOKİ ile ilgili şimdiki Belediye Başkanı ve yandaşlarının  " TOKİ’mizi geri istiyoruz" şeklinde paylaşımlar yaptığını ve halkın kafasını karıştırdığı mealinde ifadeler kullandığını Kanal 23 haberini izlerken öğrendim.

TOKİ'nin yapılması için Belediyeye ait arsayı tahsis edip ve ifrazını da yaptırarak her defasında TOKİ'nin yapılacağını ifade etmekteyim.

 AK Parti ilçe başkanını benim sosyal medyam veya yakınlarımın sosyal medyasından "TOKİ’mizi geri istiyoruz " paylaşımını veya benzer anlamları çağrıştıracak şeklinde ifadeler bulup yayınlamaz ise kendisini müfteri ilan ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz,  Cumhur ittifakının bir gereği ve letafeti gereği önce ilçesini ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’a teşekkür ediyor. Bu teşekkürden sonra da söylemediği bir ifadeden dolayı kendisini eleştiren Ak Parti İlçe Başkanı Sekmen’i bu iddiasını ispatlamaya davet ediyor ve bunu yapmadığı sürece kendisini müfteri ilan edeceğini ifade ediyor.

Başkan Yavuz’un bu açıklamalarından da öğreniyoruz ki Ak Parti İlçe başkanı Ramazan Sekmen, kendilerinin de ilçeye TOKİ yapılması konusunda gayretleri olduğunu, milletvekilleri ve bakanla yaptıkları görüşmelerin bir sonucu olarak TOKİ’lerin başladığını dile getirmeye çalışıyor.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz da TOKİ konusunda kendisinin çok gayreti ve mesaisi olduğunu dile getiriyor.
Bu konuda iki Başkan da haklı ve iki Başkan da bu güzellik ve hizmet varsa onu sahiplenme konusunda hakkın teslim edilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sonuçta Maden de bir güzellik, bir hizmet yapılmışsa bu hem siyasilerin hem de belediye başkanlarının ısrarlı takipleri ile oluyor. Kaldı ki cumhur ittifakını oluşturan iki parti yetkilileri ve seçilmişlerinin böylesi sığ, gereksiz ve abes tartışmalara girmek yerine, hizmetleri birlikte koparma,  bunu savunma ve anlatma gibi bir birlikteliği ortaya koymaları gerekiyor. 

Allah’tan Maden’in paylaşılamayacak güzel hizmetleri var. Diğer ilçelerimizde belki o da yok! Bulmuşsunuz hizmeti işte, daha ne istiyorsunuz. Bu hizmet herkese yeter. Enerjinizi mevcut hizmetleri sahiplenmeye harcayacağınıza yeni hizmetleri ilçenize kazandırmanın gayretinde, çabasında ve mücadelesinde olun!..