Kuraklık Sorunu Manşetlerde...

Hakimiyet Gazetesi olarak haftalardır gerek manşetimizden gerekse de özel haber ve yorumlarımızla gündeme getirdiğimiz kuraklık sorunu Türkiye gündeminde...

Kuraklık Sorunu Manşetlerde...

İlk olarak 05.09.2021 tarihinde "Elazığ'ı Bekleyen Tehlike" manşetimizde somut olarak ortaya koyduğumuz ve "Yağışsız ve kurak geçen bir yılın ardından hem sulama hem de içme suyu için yapılan barajlar boşaldı. İlimize içme suyu sağlamak için hayata geçirilen Hamzabey Barajında 6 günlük su kaldığı iddia ediliyor. Elazığ'ı önümüzdeki günlerde ciddi su problemi bekliyor. Yetkililer suyun bilinçli tüketilmesi ve asla israf edilmemesi yönünde vatandaşları uyarıyor" diyerek gündeme getirdiğimiz kuraklık sorunu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında da gündeme gelmişti. 

Arından Elazığ Belediyesi tarafından HamzaBey barajında su miktarının kritik seviyelere düştüğü ve yağışlar başlayana kadar gerekli önlemler alınsa da su sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

Sadece Elazığ'da değil Türkiye'nin birçok ilinden gelen 'baraj gölleri kuruyor' haberleri ve yaşanan son gelişmeler kuraklık ile ilgili gerçekleri gözler önüne seriyor. 

Hakimiyet Gazetesi'nin duyarlı yayınları ve son olarak bugün Elazığ'da durumun geldiği içler acısı hali fotoğraflarla gözler önüne seren İhlas Haber Ajansı'nın haberi ise ulusal medyada geniş yer buldu. İşte o manşetlerden bazıları: