Kulüp çıkmaza mı sürükleniyor?

Başantrenör Mehmet Özkan'la yeniden anlaşıldığı belirtilen açıklamada hedefi 'Şampiyonluk' olarak belirleyen Elazığ İl Özel İdarespor, kulüp resmi sayfasından bu açıklamaları sildi ve Genel Sekreter Ali Şiş'in kulüp başkanı olmasıyla birlikte hedef küçülttü

Kulüp çıkmaza mı sürükleniyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
3 sezon boyunca mücadele ettiği Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne veda ederek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne düşen Elazığ İl Özel İdare’de ilginç olaylar yaşanıyor. 24 Nisan’da hedefin şampiyonluk olduğu belirtilen bir açıklama yayımlayan kulüp, ne sebep oldu bilinmez bu paylaşımı kulüp resmi sosyal medya hesaplarından kaldırdı. Kulüp başkanlığına seçilen Ali Şiş, kongrede delegelere yaptığı açıklamada ise takımın çok ciddi borçlarının olduğunu ve en büyük hedeflerinin diğer branşlarda altyapı milli takımına oyuncu yetiştirmek olacağını söyledi.
1 ay içerisinde değişen fikirler ışığında Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı’nın gelecekte nasıl bir yol haritası izleyeceği, yine küme düşüp düşmeyeceği, şampiyonluk hedefiyle yeniden anlaşılan başantrenör Mehmet Özkan’ın son açıklamalardan sonra bu görevi kabul edip etmeyeceği muamma.

KULÜP HEDEF ŞAMPİYONLUK DEDİ, PAYLAŞIMI KALDIRDI!
Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü’nce 24 Nisan’da yapılan ve daha sonra kaldırılan (Instagram sayfasında duruyor) açıklamada; “Elazığ İl Özel İdaresi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımızın, Herbalife Nutrition Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, lig de kalma yolundaki çabaları maalesef sonuçsuz kalmış ve takımımız Süper Lige veda etmiştir.
2010 yılında kurulan ve 2018-2019 sezonunu Play-Off Şampiyonu olarak tamamlayıp Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükselen takımımız, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Süper Lig’de boy gösteren tek takım olarak ilimizi temsil ederken, EuroCup Women 'da Çeyrek Final oynama başarısı elde etmiştir.
Geçmişi başarılarla dolu olan kulübümüz; hem ilimizde meydana gelen deprem felaketi hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi gibi süreçlerden olumsuz etkilenirken, döviz kurundaki hareketlilik de bu süreçte önemli bir etken olmuştur.
Gelinen noktada yeni sezon için yol haritasını belirleyen takımımızda, bu doğrultuda ilk olarak Başantrenörümüz Mehmet Özkan ve Staff ekibimiz ile yola devam etme kararı alınmıştır.
Yeni sezonda hedefini “Şampiyonluk” olarak belirleyen kulübümüzde, yapılan planlama doğrultusunda öncelikli olarak iç transfer görüşmeleri başlarken, kısa zamanda iç transfer sürecini tamamlayıp, ardından da dış transfer çalışmaları başlayacaktır” denildi.


ŞİŞ: “CİDDİ BORÇ VAR, KOLEJ HAVASIYLA DEVAM”
Genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan, İl Özel İdarespor’un birçok branşta faaliyet gösterdiğini kaydeden Genel Sekreter ve Kulüp Başkanı Ali Şiş, “Son 3 sezonda her ne kadar kadın basketbol takımıyla özdeşleşmiş olsa da bir çok branşta faaliyet gösteren, gençleri eğiten bir kulüp İl Özel İdarespor. Bundan sonra da bizim bulunmamız gereken yer amatör. Biraz daha akademik, kolej havasıyla devam eden bir kulüp olma yoluna gideceğiz. Bir çok sıkıntılardan geçtik. Hiçbir takımın istemeyeceği, yaşanan süreçler itibariyle kadın basketbol süper liginden bir alt lige düştük. 3 yıl süper ligde mücadele eden takımın çok ciddi borçlarının olduğunu, halen daha o borçlarla mücadele ettiğimizi gördük. Süper ligdeki bir takımın gideri 6-7 milyon TL civarı. Özellikle 3-4 yabancının bulunduğu takımlarda vade, kur artışlarıyla özellikle çok ciddi rakamlara geldi. Bu da bizim bütçemizi sarstı, halen daha sarsmaya devam ediyor. Bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Geçen yıl biraz daha küçülmeye gittik. Bu yıl da öyleydi. Bir alt ligde mücadelemizi yürüteceğiz ve bizim için en büyük hedefte altyapı milli takımı ve diğer branşlara oyuncu yetiştirebilmek. Çünkü burada ciddi bir emek veren ekip var. Bir çok branşta daha profesyonel hareket edeceğiz” dedi.