Külliye İhalesi Tamam

Elazığ Mülki İdarelerden gerekli izin alınmadan başlatılan ancak ülke sathında topladığı bağışlarla ortalıktan kaybolduğu iddia edilen derneğin yapmadığı Şehit Fethi Sekin Külliyesi, farklı bir alanda Elazığ Belediyesi tarafından yapılmak üzere ihale edildi.

Külliye İhalesi Tamam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de hain terör örgütü tarafından  şehit edilen hemşerimiz Fethi Sekin adına Baskil ilçesinden yapılacak külliye ihalesi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda etrafında birçok tartışma yaşanan  olayların, kahraman şehidimizin siyasi polemiklere konu  edilmesi ile de  gündeme gelmişti.

NELER YAŞANMIŞTI?
Samsun merkezli kurulan ve hemşerilerimizin ilk kez adını duydukları Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, vatandaşlardan yardım toplayarak kahraman şehidimiz Fethi Sekin adına külliye yapımına başladı.

Baskil esnafından aldıkları malzemelerle birkaç kolon diktikten sonra,  esnafa olan borçlarını ödemediği iddiası ile ortadan kaybolduğu belirtilen derneğin yarım bıraktığı inşaat alanında yeni bir külliye inşa etmek amacıyla ihale yaparak çalışmalara başlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın  bu adımı, külliyeyi yaptıracağını söyleyen Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu tarafından yüklenici firmaya ödeme yapılmamasından dolayı külliyenin inşaatına ara verilmiş ve mahkeme kararı ile durdurulmuştu. 

 “PARAMI VERİN”
Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu adıyla kurulmuş derneğin  yarım bıraktığı külliye için yeni bir proje hazırlayan ve yapılan ihalenin ardından işe başlayan Elazığ Belediyesi’nin karşısına daha önce Külliye’nin ihalesini alan yüklenici firmanın, dernek tarafından ödeme alamaması nedeniyle açtığı dava  sorunu çıkmıştı.
Elazığ Belediyesi’nden harcadıkları bedelin çok üzerinde bir para isteyerek “harcadığımız paraları verin, inşaata devam edin” talebinde bulunduğu iddia edilen  yüklenici firmanın açtığı dava sonucunda mahkeme kararıyla “yürütmeyi durdurma” kararı alınmıştı.

 Alınan karar sonucunda Elazığ Belediyesi, yürütmenin durdurulması kararı nedeniyle külliyenin mevcut yerinde çalışmalarına başlayamadı ve farklı projeler üzerinde yoğunlaştı.

B PLANI DEVREDE
Bu gelişme karşısında Başkan Şerifoğulları pes etmedi ve bu kararı hem  geçersiz kılacak hem de bir daha böylesi bir hukuk engeline takılmamak adına Elazığ İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen farklı bir alanda projeyi hayata geçirmenin adımlarını atarak söz konusu derneğin başlattığı proje yerine yeni bir alanda yeni bir projenin hazırlıklarını başlattı.

İHALE TAMAM
Elazığ Belediyesi, Özel idareden tahsis edilen alanda yeni bir külliye projesi hazırladı ve ihaleye çıktı. 28 Nisan 2021 Çarşamba günü yapılan “Elazığ İli Baskil İlçesi, Şehit Polis Fethi Sekin Külliyesi Yapım İşi” ihalesine toplam 27 firma katıldı.

Atılan tekliflerin  değerlendirilmeleri sonucunda  yaklaşık maliyeti 3.540.435.93. olan ihale,  yüzde 32.01 kırım ve 2.407.300.00 TL bedelle Zülfüoğulları İnşaat uhdesinde kaldı.

130 günde tamamlanacak olan külliye inşaatının başlaması için önümüzdeki hafta yer teslimi yapılacak ve temel atılacak.

ŞERİFOĞULLARI: “SORUMLULUK ALDIK”
Geçmişte yaşanan külliye polemikleri için Elazığ Belediyesi olarak sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Şerifoğulları, şunları söylemişti:"Külliye inşaatına ilişkin Doğancık Köyü Muhtarlığı ile bir protokol yapılarak 3 Temmuz 2020 tarihinde yeni bir ihale gerçekleştirilmiştir. İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından çalışmalara başlanmış ancak açılan alacak davasına ilişkin Elazığ 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 12 Ağustos 2020 tarihli yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Belediye olarak yargı sürecinin devam etmesi ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak şehidimizin ailesiyle de görüşmeler yapılmış, bunun neticesinde Baskil Kaymakamlığı, Baskil Milli Emlak Şefliği ve Elazığ İl Özel İdaresi ile görüşmeler gerçekleştirilerek Doğancık köyünde yeni yer tahsisi için çalışmalar başlatılmıştır."

YENİ ALAN, YENİ PROJE
Başkan Şerifoğulları, yürütülen çalışmalar neticesinde Özel İdareye ait bir alanın Elazığ Belediyesine devrinin geçen hafta yapıldığını kaydederek, "Projesi hazır olan külliye inşasına ilişkin ihale 2021 yılı içerisinde yapılarak inşa çalışmalarının yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Elazığ Belediyesi olarak kahraman şehidimizin aziz hatırasına sahip çıkarak, gerekli çalışmaları yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehit Fethi Sekin Külliyesi, Elazığ Belediyesi tarafından bu yıl inşa edilecektir." ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ’NÜN KÜLLİYE TAKINTISI
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın  olayların başından beri şehidimize yakışır bir külliye yaptırmak adına sorumluluk üstlenmiş olmasına rağmen Sözcü Gazetesi, geçmişte yaptığı çarpıtma haberlerine devam etti. Yapılan haberlerin doğruluğunu araştırmadan iddialarda bulunan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek de bu oyuna gelmiş  oldu.

Tüm kamu kurumları gibi Elazığ Belediyesi de Baskil ilçesinde yapılacak külliyenin ihale şartnamesine teknik kontrollerinin günlük yapılabilmesi için mühendislerin şantiye alanına ulaşması için inşaatın devam ettiği 130 iş günü kullanılmak amacıyla bir araç ile külliye tamamlandıktan sonra kullanılacak ve demirbaşa işlenecek iki adet bilgisayar şartı koydu.

İhaleye girecek tüm firmaların bu uygulamayı normal ve gerekli görmelerine rağmen, Sözcü Gazetesi olaya çok farklı yaklaşmış, daha ihale yapılmadan ve ihaleyi kimin aldığı bile belli olmayan bir süreçte; “Elazığ Belediyesi külliye ihalesini alan müteahhitten bir araç ve iki tablet istedi” gibi anlaşılması zor haber yaptı.

Bu haberi ne yazık ki Deniz Zeyrek gibi tecrübeli gazeteci de köşesine taşıdı ve sanki bir usulsüzlük varmış gibi lanse etti.

İHALE YENİ YAPILDI, İSTENENLER ŞARTNAMEYE YAZILDI
Sözcü’nün hangi amaçla yaptığı ve habercilik açısından oldukça tartışılan haberiyle Elazığ Belediyesi’nin daha yapılmamış olan ve kimin alacağı belli olmayan ihale müteahhidinden araç ve tablet istemesi haberi hem Elazığlılardan hem de yasal prosedürü bilen müteahhit ve iş çevrelerinden tepki gördü.

İNŞAATIN KONTRÖLÜ İÇİN KULLANILACAK
Şartnameye yazılan araç, inşaatın bitimiyle birlikte iade edilecek, tabletler ise külliyede kullanılacak olması gerçeğini görmeyip, Ak Partili belediyede usulsüzlükler yapılıyormuş gibi yapılan haberlere itibar etmeyen Elazığlılar, yapılan ihale sonucu hizmete açılacak Fethi Sekin Külliyesi için Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyorlar.