KONTROLLÜ COVİD

KONTROLLÜ COVİD
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen haftadan beri COVİD-19 vakalarında yaşanan artışlar vatandaşlarımızı tedirgin edip korkutmaya devam ediyor. Yalnız ülkemizde değil neredeyse tüm dünya ülkelerinde yaşanan vaka artışları birbirleriyle kafa kafaya gidiyor.

 Reuters haber ajansının yaptığı analize göre,  ülkemizde Covid-19 yasakları ikinci dalgayı kontrol altına almakta başarısız olmuş.  Bu duruma, geçen haftadan bu yana artan vaka ve ölüm oranlarını da ekleyince, yoksa biz "Covid'de 3. Dalga’ya girdik mi? Diyoruz ve hiç de  yanılmıyoruz...

Aslında birinci ve ikinci dalgalar başladığında hükümetimiz gerekli tedbirleri almış fakat kafi gelmemiş anlaşılan!..

 Son haftalarda artışın önüne geçmek için  yeniden uygulanmaya başlanan; hafta sonları belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı, uzaktan eğitim, esnek çalışma modeli, restoran ve işletmelere getirilen sınırlandırmalar ile önlemler başladı ve artarak devam da ediyor; fakat yeterli olmuyor, belki de olamıyor!..

Vaka sayıları sıçrayışta adeta. Covid'de dünya cenahında son baktığımız verilere göre; 63 milyonun üzerinde vaka olduğunu görüyoruz! Asya, Avrupa, ABD, Hindistan genel verilerde birbirine çok yakın. Bizdeki günlük artış hızı bugün itibariyle Rusya'yla neredeyse aynı.  Bu virüsün  baş müsebbibi olan  Çin ülkesi tam da aşıyı bulmuşken tüm bu yaşananlar isabet olmuş gibi!..

Birinci yılını doldurmak üzere olan Corona virüsü 1. Dalgasıyla, 2. Dalgasıyla ve 3. Dalgasıyla kontrollü bir ilerleyiş gösteriyor tüm dünyada.

Bu dalgaların “molaları” diyebileceğimiz kontrol çabaları ve sonuçları da tüm dünyada benzer şekillerde cereyan ediyor. Bu kadar kontrollü olan şu virüs vebasının tamamen kontrol altına alınıp yok olduğunu görebilmek ümidini ve temennisini dile getiriyoruz ve kendimize de “Bu mücadele ben neredeyim ve nasıl mücadele ediyorum” sorusunu sorarak duyarlılığa devam diyoruz.