Kıyamet Kopmadı

Deprem sonrası mahalle muhtarlarımızın dinlenmediği ve görüşleri alınıp sorunlarını ifade edecekleri ortam ve zeminin oluşturulmadığı gibi eleştiriler uzun süreden beri şehrin gündemindeydi.

Kıyamet Kopmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna tepki olarak da mahalle muhtarlarımız kendi görüşlerini sosyal medya hesaplarında yayınladıkları paylaşımlar yapıyor ve bunu gerçekleştirmeyen siyasilerimize tepki gösteriyorlardı.

Bu sorun, daha çok büyümeden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın siyasi öngörüsü ile çözüldü ve muhtarlarımız Elazığ Belediyesine davet edilerek kendilerini ifade etme ve hazırladıkları dosyaları TBMM Deprem Komisyonuna sunma imkânını elde ettiler.

Vatandaşlar da muhtarlar da STK’lar da basın kuruluşları da bu şehrin bir yaşayanı ve çözümün bir paydaşı. Bunların hiç birisinin vatandaşın yaşadığı sorunları dile getirmekten öte herhangi bir amacı ve art niyeti yok, olmadı ve olamaz

Muhtarlarımız, mahallelerine hizmetten öte bir gayeye hizmet etmiyorlar. Her biri vatan ve bayrak aşkıyla donanmış ve birçoğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli hedeflerine gönül vermiş ilk kademe yerel yöneticilerimizdir. Muhtarlarımızın  görüş ve önerilerinden neden bu kadar zamandır kaçınıldı çok anlayamadık.

Muhtarlarımız Deprem Komisyonu ile görüştü ve öyle korkulan bir tablo ortaya çıkmadı kıyamet de kopmadı. Siyasiler muhtarlara bir adım gitse muhtarlarımız on adım gelir ve sorunlar el birliği ile çözülür.

Bir birimizden  ve özellikle farklı görüşlerden korkmayalım. Herkes eteğindeki taşı dökerse sorunlar küçükken çözülür ve belki yanlış bilinen gerçeklerin ortaya çıkması ile kamuoyu rahat eder.
Süreç yönetmek ya da vatandaşın kafasındaki sorulara karşılık gelecek toplantılar düzenlemek her zaman siyasetin lehine ve faydasına bir sonuç doğurur. Bu kuralı hem siyasiler hem de yöneticiler unutmamalı ve böyle hareket etmeli.