'KİK'ZEDE Elazığ

SGK eski binası ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda hayata geçirilecek olan yeraltı otopark ve kent meydanı projesinin başına gelmeyen kalmadı.

'KİK'ZEDE Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı ve kent meydanı olarak çıkılan ilk ihaleyi alan firma bir süre çalıştıktan ve hafriyatı çektikten sonra ihalede ikinci olan firma KİK’e başvurmuş, bunun soncunda iş ilk firmadan alınarak ikinci firmaya verilmişti.

İkinci firmada da önce projenin etrafını çevreleyen görselleri değişerek kendi ismini yazan afişler asmış ve fore kazık işlemlerine başlamıştı. 

Ancak bu süreçte de ihaleyi ilk alan ve işe başlayan firma KİK’e gitmiş, mahkeme bu kez de birinci firmayı haklı görerek işin yeniden el değişmesini ve ilk firmaya verilmesi yönünde karar vermişti.

Bu aşamadan sonra ise daha önemli bir gelişme yaşanmış, ihaleyi ilk alan firma, asıl para kazandıran işin fore kazıklar olduğunu, bu işlemi de ikinci firma yaptığı için işin karlı kısmının bittiğini ileri sürerek mahkeme kararına rağmen işi devam ettirmeyeceğini ifade ettiği iddia ediliyor. 

İşin ikinci firmaya geçtiği esnada idareye yatırdığı teminatı da çeken birinci firmanın  bu kararından sonra şehrin merkezindeki proje kilitleniş durumda.

Elazığ Belediyesi bu beklenmeyen ve öngörülmeyen durum ve KİK’in verdiği birbirini tekzip eden kararları karşısında projenin akamete uğraması ve bir an önce tamamlanması için yeni bir ikmal ihalesine çıkmayı planlıyor.

Yargıdan kaynaklanan bu gecikmenin daha uzun sürmeyeceği ve projenin yakın bir zamanda yeniden başlayacağı yetkililer tarafından ifade ediliyor. Anlayacağız şehrimiz depremzedelikten sonra bu kez de KİKzedelik yaşıyor.