Gerçeği Görelim Artık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin eleştirdiği konularla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları tek tek açıkladıktan ve bunlardan habersiz olan muhalefetin, yapılan çalışmaları vaat etmesi karşısındaki eleştirilerini sıraladıktan sonra şu cümleleri kurdu:

Gerçeği Görelim Artık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bu demek değil ki ülkemizde hiçbir sorun yok, her şey güllük gülistanlık. Yok, böyle bir şey. Tabii ki sıkıntılarımız da var. Ama bunların neler olduğunu, hangi sebeplerden kaynaklandığını da, nasıl çözüleceğini de en iyi biz biliyoruz.”

Doğru olan yaklaşım ve tavır bu olmalı. Vatandaşın yaşadığı sorunları görmemek ya da ciddiye almamak siyaseten bir şey kazandırmadığı gibi kendi tabanından da tepki almasına sebep oluyor.

Hayat pahalılığı gibi bir gerçeği görmeden, tarım kredi kooperatifinden alınan bir ürünün bir-iki TL daha ucuza satılıyor olmasından hareketle “fiyatlar makul” açıklaması haklı olarak vatandaşlardan tepki görebiliyor.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer zincir marketlere göre fiyatlar burada makul” demek istese de bu cümle, algı operasyonu için pusuda bekleyen çevreleri harekete geçiriyor ve yeni bir polemik oluşturuluyor.

İktidarın tüm işini, özellikle yol, köprü, tünel, kamu binası, stadyum gibi projelerini askıya alıp, fahiş fiyatlara yönelmesi lazım. Tüm kabine bu işe yoğunlaşmalı ve bu konuda çözümler üretmeli.

Demirel’in “mutfağın yıkmayacağı iktidar yoktur” sözü yeniden gerçekleşmeden bu konu tek gündem maddesi yapılmalı, toplum ve ekonomi rahatlatılmalı.

Bunu için yapılacak ilk adım, gerçeği ve özellikle sorunları görmek ve Erdoğan’ın cümlelerine yansıdığı gibi bunu kabul etmektir. Bu yapıldıktan sonra gerisi gelecek ve ekonomi rahatlayacaktır.