Keşke Şorşor'a Gelseydi

İlimizde başlayan bazı projelerin ödenek yetersizliğinden durduğunu hatta bazı projelerin ihalesi gerçekleştirildiği halde hiçbir ödenek verilmediği için ihalenin iptal edildiğine dair haberleri sıklıkla okuyoruz.

Keşke Şorşor'a Gelseydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şorşor Deresi 2 kısım ıslah projesinin 2021 yılında ihale edildiğini, ihaleyi alan yüklenici firmanın ciddi oranda masraf ederek şantiye kurup gerekli malzemeleri aldığı halde, ihale tarihinden sonra  şehir için böylesine önemli bir projeye tek kuruş ödenek gönderilmediği için ilgili firma haklı olarak ihaleyi kendi rızası ile feshetmişti.

Geçtiğimiz aylarda da yine Elazığ Atatürk stadyumu için ödenek sıkıntısı yaşandığı dile getirilmiş ve kısa bir süre sonra yeni ödenek tahsisi yapılmıştı.

Geçtiğimiz gün de yine ödenek yetersizliği sebebiyle stadyum inşaatında işlerin durduğu haberinden sonra AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, devreye girdi stadyum ile ilgili müjdeyi verdi. 

Konuyla ilgili olarak; “Sorun, bir ödenek sıkıntısından kaynaklanmıyordu. Sadece ödenek aktarımı ile ilgili kanuni bir sıkıntıdan dolayı oldu. Yani 2021 ödeneğinin bu yıla güncellenip aktarılmaması ile alakalı teknik bir sıkıntı yaşandı. Kısa bir dönem kesintiye uğramıştı ama bundan hem yüklenici firmanın iyi niyeti hem de bakanlığımızın iyi niyeti ve gayreti bir endişeye mahal olmadığını ortaya koydu. Kimse sezonu kaçırmak istemiyor çünkü %90’lara gelmişken böyle bir şeye takılmak hoş olmazdı. Ben iyi niyet sergileyen herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sorunu çözümüne önemli katkı sundu.

Stadyum için gösterilen bu gayret ve ardından gelen başarıyı kutluyoruz. Keşke aynı gayret Şorşor deresi ihalesine ödenek çıkartılması noktasında da gösterilseydi. Keşke aynı gayret Uluova ve Kuzova sulama projeleri için de gösterilseydi. Keşke aynı gayret ve performans Pertek Köprüsü’nün programa alınması için de gösterilseydi. Keşke aynı başarı, tarımsal üretim amacıyla oluşturulan devasa ceviz, badem, üzüm bağı gibi alanların sondajla sulanması amacıyla elektik tesisi çekilmesi noktasında da verilseydi. 

Stadyum için ortaya konan tavır ve başarıyı kutlarken, diğer alanlarda da şehrin bir beklentisinin olduğunu sayın yetkililere bir kez daha duyurmak istedik.