'Kereste' Demeyeydin İyiydi!

Kadınlar günü ile ilgili son dört günden beri değişik yazılar yazıyor ve konuya nokta koymayı düşünüyorduk ki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bizi tekrar bu mecraya çekti. 

'Kereste' Demeyeydin İyiydi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin gurubunda Kadınlar gününe özel yaptığı konuşmada tarihimizden fedakâr kadınlara örnek verdikten sonra bir an sinirlenen Akşener, tüm erkeklere seslenerek bakın neler söyledi:

“Bu ülkenin kadının ayağının altını öpmelisiniz kereste adamlar! Utanmadan sıkılmadan hiçbir şeyi hak etmediğimizi söylüyorsunuz”

Bu ne şiddet, ne bu celal ve ne bu cinsiyetçi yaklaşım diyesi geliyor insanın. 

Hükümeti ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ötekileştirici ve ayrıştırıcı bir dil kullanmakla itham eden, insanları kamplara bölüyorsunuz diye iktidara çıkışan bir bayan genel başkanın sözlerine bakın siz.

Erkeklerin elbette sorunlu olanı, zulmedeni, katil olanı ve keresteden de öte görgüsüz  olanları vardır. Ama siz bir partinin kürsüsüne çıkıp da genel başkan sıfatıyla genelleme yaparak “Bu ülkenin kadının ayağının altını öpmelisiniz kereste adamlar!” derseniz, sadece erkeklerin değil kadınların da sizlere söyleyecekleri sözler çok olacaktır.

Akşener, partisinin bir kaç puan hızlı yükselişinin ardından durma ve hatta gerilemesine karşı olan öfkesini erkeklerden çıkarmak istemiş olmalı ki, böylesine bir ötekileştirici cümle kurarak rahatlamak istemiş.

Şehit yakınına an galiz küfrü yapmaktan çekinmeyen ve buna karşılık partiden hiçbir ceza ve yaptırım almayan Lütfi Türkkan’dan sonra Genel Başkan Akşener’in bu üslubu takınmasına çok da şaşırmadık. Ve hatta bu öfke kontrolsüzlüklerinden dolayı  bu kişilerin gerçek  yüzlerini   toplumun tanıma fırsatı bulduğuna  inanıyoruz.