Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplantısı'nda, 'başörtüsü yasağını biz kaldırdık' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sık sık yaptığı gaflarla gündeme gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilgin bir iddia gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı İBB toplantısında, başörtüsü yasağını biz kaldırdık, asıl muhafazakar CHP'dir, dedi. 

 

'Kendinizi muhafazakar kesime inanandırabiliyor musunuz' şeklindeki soruyu yanıtlayan CHP Lideri asıl muhafazakar CHP'dir diyerek "Onlara, 'Siz kendinize muhafazakar diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Asıl muhafazakar olan CHP, çünkü değişime direniyor' diyorum. Bir eleştiri varsa o eleştiriye kaynak olan bir uygulama veya bir söz vardır. Bu eleştiriye karşılık önce CHP'nin oturup kendine bakması lazım. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Bunu partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Değişimin temel felsefesi de toplumun her kesimini kucaklamaktır. Eğer siyaset yapıyorsanız toplumun bir kesimini dışlayarak, ötekileştirerek siyaset yapamazsınız." ifadelerini kullandı.

 

'Başörtüsü yasağını ben kaldırdım'

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özkan'ın kendisini aradığını ve başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmamasının yanlış olduğunu söylediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, cevap olarak da 'o zaman biz bu yasağı kaldırız' dediğini ifade etti.

 

Necip Fazıl CHP'liymiş

Hepimizin dedisi, babası bir şekilde CHP'liydi diyen Kılıçdaroğlu: "Hepimizin dedesi, babası bir şekliyle CHP'liydi. Mesela önemli şairlerden Necip Fazıl Kısakürek, CHP'nin Parti Meclisi üyesidir bir dönem. Yapmıştır. Adnan Menderes CHP'lidir. Tek parti var zaten o tek parti aslında çok değişik görüşlerden, kimliklerden insanlar o tek parti döneminden parlamentoda ya da parlamento dışında partiyi temsil etmişlerdir. Ayrışma çok partili hayata geçtikten sonra başlamıştır'' ifadelerini kullandı.