Keban Badem ve Ceviz Çalıştayı Başladı

Keban öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştaya Keban Kaymakamı Hayrettin BASKIN, Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Elazığ Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü T

Keban  Badem ve Ceviz Çalıştayı Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keban öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştaya Keban Kaymakamı Hayrettin BASKIN, Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Elazığ Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN, Kahta Sert Kabuklu Mey.Ürt.Bir. Başkanı Mehmet Sena YILDIRIM ve çiftçiler katıldı.   Elazığ’da 8 bin dekar bademin ekili olduğunu yılda 2 bin 550 kg, 6 bin dekar ceviz üretim alanına sahip olduklarını ve yılda 2 bin ton rekolte  elde edildiğini söyleyen Elazığ Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN “ Özellikle bademde son yıllarda modern bahçelerinle oluşturulmasıyla birlikte Türkiye’de badem yetiştiriciliği alanında ilimiz söz sahibi olacaktır. Bizler il müdürlüğü olarak bunun geliştirilmesi ve artırılması için ekip arkadaşlarımızla birlikte gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Çalıştayın ilk gününde Kahta Sert Kabuklu Mey.Ürt.Bir. Başkanı Mehmet Sena YILDIRIM,  Türkiye’de ve Dünya’da  badem üretimi ve mevcut durumu,  Ziraat yüksek mühendisi Ajlan YILMAZ ise badem yetiştiriciliği hakkında sunum ve konuşma yaparak çiftçilerin sorularını yanıtladılar.  Konuşmaların ardından çalıştaya katkılarından dolayı YILDIRIM ve YILMAZ’a plaket takdim edildi.

Keban  Badem ve Ceviz Çalıştayı 23 Aralık Cuma günü sona erecek.