Kayıp 50 Yıl

Elli yıl önce ilimizde kurulması planlanan ancak siyasi hamlelerle Erzurum'a kurulan Atatürk Üniversitesi için Kesikköprü civarında tahsis  edilen uçsuz bucaksız alan daha sonra Fırat Üniversitesi'ne devredilmiş ve bu alana tek bir ağaç bile dikilmemişti.

Kayıp 50 Yıl
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllar sonra tahsis amacının ortadan kalkması ve arazinin yeniden milli emlaka  devredilmesi gerçeği ile yüzleşen FÜ yönetimi, İletişim Fakültesini bu alana yaparak arazinin üniversitede kalmasını sağlamıştı.

Birçok  rektör ve  yönetici geçti,  bu araziye hiçbir üretim  ya da ekonomik katkı sunacak bir proje geliştirilmedi.

Bunu fırsat bilen bazı il yöneticileri alanın değerlendirilmesi noktasında farklı öneri ve projeler önerseler de bu gerçekleşmedi ve alan üniversitede kaldı.

Bu alanın ormana çevrilmesi ve büyük üretim çiftlikleri oluşturulması yönünde aylar önce yaptığımız haber ve manşetlerin bugün itibarı ile hayata geçirilmesi bizler ve şehir adına da mutluluk verici.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, 11 Kasımda tüm Türkiye geneli düzenlenmesi planlanan etkinlikte Geleceğe Nefes Ol Projesi kapsamında fidan dikilecek alanları iki aylık çalışma sonucunda hazır hale getirdi. Fırat Üniversitesi (FÜ) ana kampüsünde 50 hektar alanda 23 bin adet, İletişim Fakültesi yerleşke alanı içinde de yine 50 hektar alan üzerinde 23 bin adet çukur açıldı. Yaklaşık iki aylık sürede çalışmaların tamamlandığı alanda, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında sedir, mavi servi, karaçam, ıhlamur ve çınar gibi fidanlar toprakla buluşturularak Elazığ ve geleceğe nefes olunacak.

 Bu alan geleceğe nefes olmakla kalmayacak bozkırda bir orman yeşerecek ve şehrin oksijeni ve görselliği artacak.

Bu alana 50 yıl önce ağaçlandırma yapılsaydı bugün o alan hangi görünümde olurdu siz düşünün.

At binenin, kılıç kuşananın beyler. Görevini hakkıyla yapamayacaklar ata binip ne atı üzsün  ne de kendini kandırsın. Ufku olmayan, geleceği görmeyen ve cesur adımlar atamayanlardan yönetici olmaz. Teşekkürlerimiz Rektör Prof.Dr. Göktaş ve emeği geçenlere…