Bekir Yıldırım: 'Açıklamam Çarpıtıldı, Herhangi Bir Personel Alımı Yapılmayacaktır'

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım yazılı bir açıklama yaparak, 'Palu Belediyesi'nde göreve geldiğimiz günden itibaren temizlik işçisi ihtiyacı olduğunu her zaman belirttik. Geçen günlerde bu ihtiyaç doğrultusunda Belediye'ye 5 kişilik temizlik işçisi alımı yapacağımızı duyurduk. Ancak yaptığımız bu açıklama özellikle yerel basın tarafından açıkça çarpıtılmıştır' dedi.

Bekir Yıldırım: 'Açıklamam Çarpıtıldı, Herhangi Bir Personel Alımı Yapılmayacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldırım yaptığı açıklamada şunları ifade etti:“Bizim ifade etmek istediğimiz;  Belediye seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun namus şeref sözü vererek, belediyeleri aldıklarından sonra çalışan 1 kişinin dahi işten çıkarılmayacağını, olur da çıkartılırsa elinden tutup işine geri başlatacağını özellikle deklare etmesiydi. 
Gelinen süreçte Kılıçdaroğlu’nun “Dün dündür bugün bugündür” siyaset anlayışıyla, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, tasarruf adı altında 13.000 (Onüç Bin Kişi) kişiyi çıkartması ve yerine yaklaşık 45 Bin (44.950 kişi) kişiyi almasıdır. Bu alımlarında Millet İttifakı partilerinden % 35’i CHP referanslı, %15’i İYİ Parti referanslı, isim belirtilmeden %15’i de HDP referanslı olduğu bizatihi CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı tarafından açıkça belirtilmiştir.

Palu Belediye’sine ihtiyaç duyulan temizlik işçisi olarak alınacak 5 kişinin asılsız haberler çıkartılarak siyasi malzeme yapılması ve Palu’da bugüne kadar hemşehrilerimiz için yapılan hizmetlerin görmezden gelinmesi son derece düşündürücü ve üzücüdür.

Ayrıca benim bir basın mensubuyla telefonda gerçekleştirdiğim bu kısa sohbeti, İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or'un çarpıtarak AK Parti'li Belediyeleri hırsızlıkla suçladığım yönündeki edep dışı ifadeleri yalan ve iftiradır. İstemeden incittiğim partili arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini zira sözlerim yukarıda da belirttiğim üzere başta İstanbul olmak üzere diğer muhalif belediyelerin yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüz uygulamalarıdır. Zira hırsızlık, yolsuz luk ve yalan muhalefetin kendisine yakıştırdığı  çamur ve çukur siyasetinin ürünleridir. Gelinen bu noktada, Palu Belediyesi’ne herhangi bir personel alımı yapılmayacağını bütün kamuoyuna duyurur, hemşehrilerimize saygılarımı sunarım.”dedi.