Katar Katar Yalan…

Türkiye'de özellikle bazı muhafazakarların batılı turistlere, CHP'lilerin de Ortadoğu ve Araplara karşı belli belirsiz bir şartlı bakışı var.

Katar Katar Yalan…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turistlerin pandemi dönemi yasaklarından muaf tutulması ve rahatlıkla ülkemize gelip tatil yapmaları bir kesimin tepkisini çekerken özellikle Arap iş insanlarının yatırımları ve Türkiye girişimleri de CHP ve muhalif kesimin hep tepkisini çekiyor.

Özellikle Suriyelilerin ülkemize zorunlu göçüyle birlikte oluşan Arap düşmanlığı bu kesimde öyle patolojik bir vaka haline geldi ki kendi uydurdukları yalan haberlerle algı oluşturmaya çalışıyorlar ve fakat her defasında da kendileri mahcup oluyorlar. 

Türkiye'nin Katarlı öğrencileri sınavsız okutacağı iddiasının ardından tepkiler çığ gibi büyürken iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından yaptığı, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey AK Parti?
Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!

 

Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız." Açıklamasıyla başlayan tartışmaya İletişim Başkanı Fahrettin Altun da dâhil oldu ve yalan olduğu ortaya çıkan iddialara yönelik şu açıklamayı yaptı: "Bazı yayın organlarında “Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi” şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye ve Katar arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü” sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır." dedi.

Beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşma, Türkiye'deki sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini, Katar'da ise askeri sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini kapsıyor.

İlgili dallar ise tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve sağlık alanındaki diğer eğitimlerin çeşitli dallarını kapsıyor.

Buna göre eğitim amacıyla gönderilecek askeri misafir personel ve misafir öğrenciler, taraflarca mutabakat çerçevesinde, kabul eden tarafın mevzuatına ve imkânlarına uygun olarak seçilecek.
CHP’nin ve bazı çevrelerin mal bulmuş mağribi gibi böyle bir habere atlamaları ve sonrasında gerçeğin ortaya çıkması karşısında renkleri morarır mı ya da mahcup olurlar mı bilinmez ama bu siyasetleri kendilerine asla iktidar getirmez, halkın güvenini kazandırmaz. 

HDP’nin koltuk değneğine güvenen ve tüm hayallerini HDP ve ABD desteğine göre yapan bir siyasi iktidarın zaten hem meşruluğu hem de ülkenin hükümeti olması beklenemez.

Yalanlarının yatsıya kadar bile sürmediği bir siyasi hareket asla başarıya ulaşamaz ve milletin emanetini alamaz.