Karpuz Seçerken…

Koronavirüs salgını dünyayı halen etkisi altında tutarken, aşı karşıtlığı yanında Çin aşışımı yoksa Alman aşı tartışmaları da devam ediyor.

Karpuz Seçerken…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman zaman hem sosyal medyada hem de farklı platformlarda değerlendirmeler yapan yetkili ve yetkisiz isimlere bir tepki de hemşerimiz Mehmet Ceyhan’dan geldi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kendisinin Biontech aşısını tavsiye etmesini eleştiren bir takipçisine, "Karpuz seçimini bile deneyimine güvenip karpuzcuya bırakan halkın, salgın ve aşı konusunda uzman kesilmesi beni öldürüyor" yanıtını vermesi, bu konuda ahkâm kesen çevrelere güzel bir yanıt oldu.

Öyle ya karpuz alırken, yılların deneyimi ve kendi tecrübemizi es geçiyor ve satıcının var olup olmadığını dahi bilmediğimiz deneyim ve tecrübesine sığınıyoruz.

Aşı olmamak elbette insanın kendi tercihi olabilir. Kendisi, ailesi ve yakınları yanında toplum için risk ve kul hakkı taşıması gerçeğine rağmen aşıdan uzak durabilir. Ama bir aktivist edası ve performansıyla çevresindekileri aşı olmamaları konusunda taciz etme ve bunu milli bir vecibe anlayışıyla yapmanın çok da anlamı olmasa gerek.