Elazığ'dan Cumhurbaşkanı Geçti

Soylu bir direnişin ardından 1974 yılında dönemin başbakan yardımcısı Prof. Necmettin Erbakan ve yine dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Semih Sancar'ın kararlı tutumları ve yapılan hareket sonrasında kurulan KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin tatar, bir vefanın ikinci temsilcisi olarak şehrimize geldi.

Elazığ'dan Cumhurbaşkanı Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkincisi dedik, çünkü daha önce merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da 2008 yılında ilimize gelmiş ve Şehit İlhanlar Caddesinde yapılan “Kıbrıs Şehitleri Anıtı”nın açılışını gerçekleştirmişti.

Aynı vefa duygusu ve anlayışla bu kez  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Elazığ’a geldi. Havalimanında çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, çok sade ama anlamlı ziyaretler gerçekleştirerek ilimizde ayrılacak.

Bu ziyaretlerin en anlamlısı Beyaz Çeşme yanında bulunan İcadiye Şehitliği’nde  Kıbrıs’ta şehit edilen İlhan ailesinin mezarlarını ziyaret etmek ve dua okumak.

KKTC Cumhurbaşkanı Kıbrıs’tan gelip bir hakkı ve vefayı teslim etmesine rağmen bizler şehir olarak  şehitlerimizi çok bilmediğimiz gibi yeni nesle de çok anlatamadık. 

Vatanın ne kadar kutsal, bayrağın özgürlük simgesi, ezanın ne kadar manevi bir zırh olduğunu anlatmamız ve bunu genç nesillere sıklıkla hatırlatmamız lazım.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın bu ziyareti umarız kendi değerlerimiz kadar eksikliklerimize bize gösterir ve şimdiye kadar olan eksikliklerimizi gidermeye vesile olur.