KARARDAN  MEMNUNUZ

Erkan BAY/Elazığ Şoförler Odası'nın daha önce talep ettiği toplu ulaşıma zam kararının ardından Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

KARARDAN  MEMNUNUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Toraman yaptığı açıklamada, “Sayın Başkanımız hem esnaf hem de vatandaş için elinden gelen gayreti gösterdi, kendisine teşekkür ediyorum. Komşu ilimiz Malatya’da toplu ulaşım ücretlerine de zam yapıldı. Elazığ’da yapılan zam yüksek bir zam değildir.” dedi.

 

2016 YILINDAN BERİDİR ZAM YAPILMAMIŞTI

Başkan Şevket Toraman, “Alınan karardan memnunuz.  2016 yılından beridir zam yapılmamıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Zaten yılbaşından sonra BAĞKUR’a, KASKO’ya yapılacak zamlar ile zam yapılan toplu ulaşım ücretleri yine tatmin etmeyecek ama yine de sonuçtan memnunuz.” şeklinde ifade etti.

 

MALATYA 3-4 AY  ÖNCE ZAM YAPTI

2019 yılından beridir zam beklediklerini belirten Başkan Toraman, “Malatya 3-4 ay  önce zam yaptı. Biz bu zamları yaparken kendi ilimizi baz almıyoruz. Ankara’ya, Bursa’ya, İzmire, Erzincan’a, Erzurum’a ve bir çok ile göre bakıyoruz. Yani bütün illerden fiyat araştırması yapıyoruz. Buna göre bir zam teklifinde bulunduk. Belediye de karar verdi ve kendi araçlarına yaptı. Bu konuyla ilgili güzel bir sonuç çıktı.” dedi.

 

ELAZIĞ’DA 383 TANE TOPLU ULAŞIM ARACI VAR

Başkan Toraman,“Biz bu zammı isterken neye göre istiyoruz, BAĞKUR primi, araç bakımı, Lastik bakımı, araç yenileme gibi şeylere göre bakıyoruz. Mazot fiyatları zaten bellidir. Elazığ’da 383 tane toplu ulaşım aracı var. Belediye’nin de 66 tane var. Belediye’de bu konu da sıkıntılı. Malatya Belediyesi’nin ulaşımı 2,60’dır. Elazığ Belediyesi toplu taşıma zarar ediyor. Halen zarar ediyor.” diye ifade etti.

 

BÜYÜK İHTİMALLE BU HAFTA İÇİ YENİ ZAMANLAR UYGULANACAK

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman,“ Yeni zamlar  mecliste imzalandıktan sonra uygulanmaya başlanılacak. Büyük ihtimalle bu hafta içi yeni zamanlar uygulanacak. Hem otobüslerde hem minibüslerde zamlı fiyatlar geçerli olacak. Ben tekrar emeği geçenlere şoförler ve cemiyetim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

TOPLU ULAŞIM ÜCRETLERİ NE KADAR ?

Elazığ Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantıların ilk oturumunda Elazığ Şoförler Odası’nın daha önce talep ettiği zam kararı görüşülerek karara bağlandı. Belediye, Şoförler Odasının zam kararını onayladı. Elazığ Belediye Meclisi’nde alınan kararla; şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Elazığ’da şehir içi otobüslerinde yaklaşık yüzde 40 oranında zam gelmiş oldu.

Yapılan zamla otobüsler de öğrenci ücreti; 1 Lira 75 Kuruş, tam ücret ise 2 Lira 50 Kuruş olarak belirlendi.

Elazığ'da şehir içi minibüs ücretleri ise yeni zamlara göre;

Öğrenci: 2 TL

Tam: 2 Lira 50 Kuruş oldu.