Kanyonların içler acısı hali...

Baskil'de bulunan Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına ne turistlerin sevdası bitiyor ne de yetkililerin ilgisiz tavırları...

Kanyonların içler acısı hali...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde turistlerin traktör kasasında taşınması konusuyla gündeme gelen ve hem ulusal medyada hem de Elazığ'da büyük tartışmalara yol açan Baskil'de bulunan kanyonlar, yine ücüzü bir olayla gündeme geldi. 

Kanal Fırat'tan Furkan Dilvar'in haberine göre kanyon bölgesine giden turistleri taşıyan tekne battı, turistler canını zor kurtardı.

Haberde: "Dünya Gıda Günü nedeniyle Elazığ’da 3 gün boyunca devam eden sempozyuma katılmak üzere il dışından ve yurt dışından şehre gelen bilim insanları Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları’na götürülmek istendi. Kanyonları gezmek için aralarında Dünya Sağlık Örgütü Temsilcilerinin de bulunduğu heyetin bindiği tekne battı. Yaklaşık 60 kişiden oluşan ünlü bilim insanları kendilerini son anda karaya attı" denildi. 

Geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi'nin ve Baskil Sayfası'nın gündeme taşıdığı traktörle yolcu taşıma olayında gazetemize konuşan Baskilliler teknelerin bakımsızlıktan çürümeye başladıklarını ve uzun zamandır atıl durumda olduklarını belirtmişlerdi. 

Elazığlı vatandaşlar, bakımsızlıktan çürümeye başlayan teknelerle birlikte yerli ve yabancı turistlerin gelmekten ne olursa olsun vazgeçmedikleri kanyon bölgesine artık yeterli ilginin göstermesini ve bu bölgenin hem Elazığ hem de ülke turizmine kazandırılmasını istiyorlar.