Cip Jeotermal Projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Onaylandı

Cip jeotermal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ile Elazığ - Tunceli Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınır değişikliği Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cip Jeotermal Projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Onaylandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ için büyük önem arz eden cip jeotermal projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.
2020 yılında AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Cip Jeotermal Projesi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'a sunulmuştu.
Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Metin Bulut ve Başkan Şerifoğulları  tekrar Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile görüştü. Gerçekleşen görüşmede Cip Jeotermal Turizm Gelişim Alanı Projesi masaya yatırılmıştı.
“Bazı alanlarda ilan edilen turizm merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinin iptali, sınırlarının yeniden belirlenmesi, isim ve statülerinin değiştirilmesi cumhurbaşkanı kararı ile resmi gazetede yayımlandı. 
Yayımlanan karara göre; Elazığ-Tunceli Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ve Elazığ Harput Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde değişiklik yapıldı. Bu kararla ile birlikte projenin Elazığ’ın ekonomisine büyük derecede katkı sunması hedefleniyor.

Öte yandan cip jeotermal ’da kültür turizm koruma ve gelişim bölgesi kabul edildi.