Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü temsilcileriyle sektörün sorun ve beklentileri konulu istişare toplantısı yapıldı.

Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda, KDV muafiyeti, ihalelerde süre uzatımı, dinamik fiyat farkı uygulaması ve şartsız tasfiye hakkı verilmesi sektörün en önemli talepleri olarak öne çıktı. 
 
Sektörün çok acil çözüm talebi…
Elazığ TSO Konferans Salonunda yapılan ve çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı toplantı öncesinde tüm katılımcılara forum dağıtılarak sektörün içinde bulunduğu temel sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüşleri alındı. 

Sektör temsilcilerine bir bir söz verilerken yapsatçılar, kamu taahhüt sektöründe altyapı, üstyapı ve hizmetler alanında iş yapan sektör temsilcileri içinde bulundukları sorunlar ve gelinen nokta ile ilgili önemli değerlendirme ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Toplantı sonrasında genel bir değerlendirmede bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan sektör temsilcileri tarafından yazılı ve sözlü olarak dile getirilen tüm başlıkların bir dosya olarak TOBB’ye takdim edileceğini ifade etti. 

Başkan Arslan konuşmasında, “Sektörümüzün içinde bulunduğu sorunlarla ilgili olarak 2021 yılı sonlarında ve 2022 yılında dört ayrı girişimde bulunulmuştur. Son olarak kamu taahhüt sektörümüzün fiyat farkı talebi ve iş yapma kapasitesi hakkındaki girişimlerimiz TOBB Genel Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılarak sorunun Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza aktarıldığını ifade etmişlerdir. 

Bugün burada yapsatçılarımızın kentsel dönüşüm sürecinde yaşadıkları sıkıntılar, yemek ve servis gibi hizmetler ile inşaat ve altyapı işleriyle ilgili hemen tüm sektörü yakından ilgilendiren talepler dile getirilmiş ve acil müdahale talep edilmiştir. 
Öncelikli konulara baktığımızda, yapsatçılarımızın kentsel dönüşüm sürecinde yaptıkları protokolün yenilenme ihtiyacı, sektöre KDV muafiyeti getirilmesi, kamu taahhütlerinde ise hakkediş dönemi dikkate alınarak dinamik fiyat farkı uygulanması, ihalelerde süre uzatım imkanı ve şartsız tasfiye hakkı konuları öne çıkmıştır. 

Son 6 ay içerisinde bazı gıda maddelerindeki artış üç dört kat seviyesinde olmuştur. Taahhüt süresinin bitimine en az 5-6 ay kalan işletme temsilcilerimizin her ay zarar oranı çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bazı sektör temsilcilerimizin burada ilan ettiği gibi artık teminatını yakmaya razı bir sonuçla karşı karşıyayız. Kamu taahhüt sektöründeki hizmetler alanı dışında kalan altyapı ve üst yapı işleri için de durum aynıdır. 

Kamu taahhüt sektöründeki üyelerimiz bu süreçte yüzde yüz zam verilse dahi zarardan kurtulma şanslarının olmadığını dile getirmektedirler. Bu nedenle öncelikli olarak hakkediş dönemi dikkate alınarak dinamik fiyat farkı uygulamasına gidilmesi ve iş dünyasını mağdur etmeyecek şekilde tasfiye hakkının şartsız olarak getirilmesi öncelikli olarak dikkat çekmiştir. Konu ilgili bakanlıklara TOBB marifetiyle ulaştırılmıştır. Bu toplantımızın sonuç raporunu da yine TOBB’ye sunarak sektörümüzün tüm talepleri iletilecek ve çözüm talebinde bulunulacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 
 

Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı
Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı
Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı
Kamu Taahhüt ve Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı Yapıldı