Kaçan Kaçana…

Kapanma öncesinde İstanbul'da ayrılmak isteyenler otogarlara akın etti. Bilet fiyatları neredeyse 3 katına kadar yükseldi.

Kaçan Kaçana…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Perşembe akşam saat 19’da başlayacak ve 17 gün devam edecek kapanma öncesi İstanbul ve diğer büyükşehirlerden memleketine gitmek isteyenlerin otogarda oluşturdukları yoğunluğun iki gün daha devam etmesi bekleniyor.

Özel araçları ile memleketine gidecekler ise çarşamba ve perşembeyi bekliyorlar. Özellikle perşembe günü şehirlerarası yollarda büyük bir yoğunluğun olması bekleniyor. Aynı gün saat 19’da yasaklar başlayacağı için sürücülerin ceza almaması için hız yapma ihtimallerini de düşünerek sadece o güne özgü olmak üzere sürenin gece 24’e kadar uzatılması olası kazaların önüne geçecektir.

17 gün içerisinde köyüne ve kentine gelen insanların virüs getirme ihtimalleri de elbette olacaktır. Bu sebeple anne- baba ve sevdikleriyle 17 gün hasret giderme heyecanı ve sevincinin yeni vaka ve hatta ölümlere kadar giden acı sona dönüşmemesi için herkesin önce bir test yaptırması, sonrasında da tüm kurallara uyması şart. 

Ülke olarak 17 günlük kapanmadan çok umutlu ve bu illetten uzak kalacağımız adına heyecanlıyız. İnşallah bu umut, yeni vakalar olarak geri dönmez.