Telefonda Hırsız Var!

Yaşadığımız modern çağın geliştirdiği yeni insan tipi 'kolaycı insan' modeli dersek yanılıyor olmayız.

Telefonda Hırsız Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çünkü insanlar artık kestirmeden, kolay yoldan hayat inşası, telaşesi ve gayesiyle ile yaşıyorlar. En çok da kolay yoldan para kazanıp, zenginleşme çabalarına ve söylemlerine  rastlıyoruz. 

Ve ne yazık ki insanlığı saran kolaycılık furyası ise hayatımızda yeni yeni  "dolandırıcılık" , "sahtekârlık" hikâyelerinin doğmasına sebep oluyor. 
 Ülkemizde en son yaşanan "Bitcoin dolandırıcılığının" yarattığı enkazın bilançosu daha netleşmemişken hilenin dolandırıcılığın yeni bir versiyonunun hortlaması haliyle korkutucu, ürkütücü ve endişe verici.  

Telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan ve "hesabınızı terör grupları ele geçirdi" deyip masum insanları ağına düşüren dolandırıcılar artık demode ve tarih oldu diye düşünürken bugün gündeme gelen habere göre "yenilenmiş ağıyla" baş göstermiş. Şimdilerde kendilerini bankacı olarak tanıtıyorlarmış, aman dikkat! 
Habere göre 63 yaşındaki vatandaşı arayan dolandırıcı, kendisini bir bankanın müşteri hizmetleri görevlisi olarak tanıtıp hesabından bin lira para çekildiğini ve bilgisinin olup olmadığını sordu. Vatandaş, bu durumdan haberinin olmadığını ileri sürünce dolandırıcı hesabının dondurulması için işlem yapmak üzere “Team Vieewer Quick Sport” isimli uygulamayı indirmesini istedi. 

Söz konusu uygulamayı telefonuna indirip telefonunu kapatan şahıs, bir süre sonra banka hesabını kontrol ettiğinde altın hesabında bulunan 503,7 gram altının 234 bin lira paraya çevrildiğini ve ne yazık ki bu paranın ise başka bir hesaba aktarıldığını gördü. Tabi olay polise intikal etti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı ancak sonuç ne olur muamma...

Ülkemizde her zaman diliminde çeşitli dolandırıcılık olaylarına tanıklık ediyoruz. Gerek sahte çek-senet gerek telefonla yapılan dolandırıcılık gerekse de çiftlikbank-bitcoin gibi kolektif dolandırıcılıklar sardı etrafımızı.  Ülkedeki tüm insanları manipüle edebilmek için  kademe kademe tasarlanan sahtekarlık olaylarına yabancı olmasak da her defasında bu tuzağa düşen yeni insanlarımız muhakkak oluyor.  Çünkü hedeflenen kişi ya da kitlelerin güvenini kazanacakları her türlü emniyet aracı sağlanıyor da ondan inanıyor insanlar... Avlandığını bile bile buna göz yumabilir mi insan. Hele de işin ucu paraya mala mülke dayanıyorsa... 

Ülkemizin hukuk sisteminin köklü kalıcı ve caydırıcı bir anayasa ile revize edilmesi ehemmiyeti ve aciliyeti bir kez daha gözler önüne serilmedi mi? Daha kaç Tosuncuğun gasp ettiği, çaldığı, emekçinin alın terini   içeceğine meze ettiği sefa görüntülerini göreceğiz! Bakalım Bitcoin Özer'in meşk görüntülerinin başka bir isimde tezahür eden yeni varyantlarını  da yakında görecek miyiz?