Kabine Hazır!

Yayın hayatına uzun süre ara verdikten sonra yeniden yayına başlayan Flash TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, Millet İttifakı'nın adayını ve olası bakanlarını açıklamış.

Kabine Hazır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aygün, Kılıçdaroğlu'nun kafasında erken  kabineyi ilan etmenin ve seçime öyle gitmenin olduğunu dile getirmekten de geri kalmamış.

Medyada yer alan haberlere göre, iddialarına ilişkin "Birinci ağızdan duydum" diyen Aygün, Akşener’in Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak başbakanlık yapar gibi görev alacağını, Ali Babacan’ın ekonomiden, Davutoğlu’nun AB’den, Temel Karamollaoğlu’nun da teknolojiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ileri sürdü.
Hakan Aygün’ün “Birinci ağızdan duydum” dediği bu senaryonun en dikkat çeken tarafı HDP’siz bir hükümetin kurulmak istenmesi. 

Babacan, Davutoğlu ve Saadet’in oylarıyla Millet İttifakı yüzde 50 artı 1’i alacağına inanıyor ve bunun planlarını yapıyor.

Bu denklemde HDP’nin yer almaması İYİ Parti’yi çok memnun ve mutlu eder belki ama oy oranı yüzde 12’lere kadar ulaşan HDP seçmeninin farklı bir tavır sergilemesi halinde dengeler oldukça değişebilir.

HDP yönetiminin terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı kesin. Ancak doğu ve güneydoğuda yaşayan muhafazakâr Kürt seçmeninin Erdoğan’a bakışı çok olumsuz değil. Hele hele “Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı?” sorusuna büyük oranda verecekleri cevap ise Erdoğan. Bunun somut örnekleri, geçmişte yapılan referandum seçimlerinde çok net görünüyor.

Bu seçenekler arasında muhafazakâr kürt seçmeni kime oy verir bilinmez ama bu formül, HDP ile aynı ittifak içinde olması eleştirilerinin her yerde yüzlerine vurulduğu İYİ  Parti’yi epeyce bir rahatlatmış olur.