Zincirler Kırılıyor

Rekabet Kurumu, fahiş fiyat soruşturması kapsamında BİM, CarrefourSA, Migros, Şok ve A101 ile tedarikçi firma Savola Gıda'ya rekabeti ihlalden toplam 2 milyar 649 milyon 223 bin lira ceza kesmişti.

Zincirler Kırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen hafta piyasalar kapalı iken Rekabet Kurumu'nun ceza verdiği perakende gıda şirketleri Borsa İstanbul'un açılışında sert düştü. Borsa İstanbul açılışını 1,5 puan artışla 1523 puandan gerçekleştirdi.

Para cezası kesilen zincir marketler, ilk işlem gününe satıcılı seyirle başladı. Migros güne 3,18, BİM Marketler yüzde 2, Carrefoursa yüzde 0,15, Şok Marketler ise yüzde 2,70 kayıpla başladı. Hisseleri borsada işlem gören zincir marketler, Rekabet Kurumu'nun kestiği 'fahiş fiyat' cezasının ardından ilk işlem gününde satıcılı seyirle başlaması, zincirlerin ciddi anlamda kırıldığı ve hatta çözüldüğü anlamına geliyor.

Keyfi zam ve uygulamalarla gündem gelen zincir marketler, artık fiyatları ile de cazip olmaktan çıkmış durumdalar.

Vatandaşın, yerel market ya da bakkallara yönelişi de gösteriyor ki zincir marketlerin pabucu dama atılıyor. Son dönemlerde Elazığlı hemşerilerimizin tercihi ise toptan fiyatına perakende ürün satan yerli marketlerimiz olmakta. Zira Elazığ’ın olan yerli zincir marketler daha uygun ve daha bizim.