KREŞ VE ANAOKULLARI İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVREDE

Başak MERAL GÜNDÜZ/Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde, 16 Mart'ta faaliyetlerine ara verilen okul öncesi özel eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüpleri, normalleşme kapsamında yeniden hizmete başladı. 

KREŞ VE ANAOKULLARI İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVREDE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda alınması gereken temizlik ve sağlık tedbirleri içeren bir genelge yayımladığını hatırlatan İlk Adımlar Çocuk Akademisi yöneticisi Asiye Arıkan, buna göre her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. 

Normalleşme döneminde sosyal mesafe, hijyen ve maske gibi yeni kuralların, okul öncesi gruplarda uygulanması için bir dizi önlemler aldıklarına işaret eden Arıkan, öğrencinin sırası, sandalyesi, yemek masası ve sandalyesi gibi tüm eşyasının kişiselleştirildiğini belirtti.

Arıkan, tüm kuralların personel ve öğretmenler için de uygulandığını dile getirdi. 

KREŞ VE ANAOKULLARI İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVREDE

Asiye Arıkan,”Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı kılavuzla, özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak önlemler belirlendi.Bu kılavuzlara göre tedbirlerimizi aldık.Bunlar arasında, bir grupta en fazla 10 çocuğun bulunması, yemekhanede ayrı masada oturulması , tüm alanlarda aynı çocukların bir arada olması, mutfak araç gereçlerinin her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanması, sonraki kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanması, yeni hijyen ve el yıkama algısı için görsel materyallerin kullanılması, kuruluşlara evlerden oyuncak ve kitap gibi malzemelerin kabul edilmemesi, 4 saatte bir çocukların ateşinin ölçülmesi, düzenli el yıkamalarının sağlanması gibi tedbirler yer alıyor”dedi.

BİR SINIFTA 10 ÖĞRENCİ

Arıkan; "Okulumuzda sınıf mevcudumuzu yarı yarıya azalttık. Sınıflarımıza en fazla 10 öğrenci aldık. Bir gruptaki öğrencilerin diğer sınıflardaki öğrencilerle temas etmesi engellendi. Veliler sabah saatlerinden itibaren çocuklarını okula getirmeye başlıyor.Öğrenciler okula geldiklerinde ilk olarak ateşleri ölçülüyor ve görevli tarafından maskeleri takılıyor.Ardından elleri dezenfekte ediliyor. Öğrencilerin dışardan oyuncak ve kırtasiye malzemesi getirmesi ise yasak.Sınıfa giren çocuklar, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ellerini sabunla yıkıyor. Ardından sosyal mesafe kuralına uyularak dizilen masalara, oturuyorlar.Öğretmenleri tarafından sandalyelerini birbirlerine yaklaştırmamaları söyleniyor.Yemekhanede de durum değişmedi. Her öğrenci ayrı masalara oturdu. Aralarında 1 metre mesafeye dikkat ediliyor.Öğrenciler, kahvaltılarını öğretmenleri eşliğinde yapıyorlar.Zaten derslerimizi bahçemizde yapmaya özen gösteriyoruz”dedi.

DÖRT SAATTE BİR ATEŞ ÖLÇÜLÜYOR

Okulun kurucu müdürü Asiye Arıkan,her dört saatte bir öğrencilerin ateşlerinin ölçüldüğünü belirterek alınan önlemleri şöyle anlattı:

"Koronavirüs döneminde okul belirli aralıklarla dezenfekte edildi. Hazırlıklarımızı yaptık ve okulu açtık. Her dört saatte bir öğrencilerin ateşi ölçülüyor. Her 40 dakikada bir öğrencilerin elleri yıkanıyor. Oyunlaştırarak öğretiyoruz. Ellerimizi yıkamamız gerektiği, virüsün geçici bir problem olduğunu anlatan oyunlar oynuyoruz. Sınıflarımızı havalandırıyoruz. Öğrencilerin arasında 1 metre mesafe var.Çocukları uzun süre evde tutmanın imkanı yok. Gerekli önlemler alındığında, kurumlara güven sağlandığında aileler rahatlıkla çocuklarını okula gönderebilirler." dedi.