İyi Gidiyoruz…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, '37 milyon 250 bin kişi en az bir doz aşısını oldu. Böylece 18 yaş ve üstü nüfusta ilk doz aşısı yapılanların oranı yüzde 60'a ulaştı. Birinci, ikinci, üçüncü dozların toplam sayısıysa 56 milyonun üzerinde. Randevu alın, bir an evvel siz de aşınızı yaptırın' ifadelerini kullandı.

İyi Gidiyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yıldan uzun bir süredir dünyayı etkisi altına alına koronavirüs den en kısa zaman da kurtulmanın şuanki tek yolu aşı olmak olarak görünüyor. Ülkemizde son bir aydır ciddi bir şekilde aşılama programı uygulanıyor.

Ama halen bazı insanlarımızın kafalarında soru işareti var. Aşı konusunda çekimser yaklaşan vatandaşlarımızın oranı oldukça fazla gibi görünüyor. Bir hafta içinde özellikle illerin sağlık müdürlükleri tarafından ikna ekipleri sokak sokak, köy köy gezerek vatandaşlarımızı ikna ederek aşılarını yapıyor.

Elazığ, bu konuda başarı yakalayan illerin başında geliyor. Elazığ'da aşılanma noktasındaki hedef 441 bin ve şu anda gelinen nokta 224 bin. Dolayısıyla psikolojik sınır aşılarak yüzde 51'lik kısmı aşılamış durumdayız.

Ülkemizin ve şehrimizin aşılama konusunda birçok ülkeden ve ilden daha başarılı olduğunu ifade edebiliriz. Bizler de devletimizin bu mücadelesine destek verelim ve aşılarımızı olalım. Aksi halde yine kısıtlama ve kapanmalar ile hayatımız çok zor duruma düşebilir.

Unutmayalım ki; Bu salgınla el birliği ile mücadele ederek yenebiliriz. Başka yolumuz da yönümüz de yok.