Denetimler Sürekli Olmalı…

Elazığ'da son aylarda meydana gelen trafik kazaları, üst düzey yöneticilerimizi harekete geçirdi.

Denetimler Sürekli Olmalı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meydana gelen trafik kazalarının nedenlerini araştırmak ve önlemek için Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kent genelinde sık trafik kazası meydana gelen yollarda incelemelerde bulundu.

Vali Yırık’a, Elazığ Belediye Başkan Vekili Aydın Kara, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Ergüven, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Karayolları Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman da eşlik etti.

İlimiz de son zamanlar da meydana gelen trafik kazalarının birçoğunda elbette ki sürücü hataları var ama bazı kavşak ve yolların da sürücüleri zor durumda bıraktığı gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Trafik kazaların da birçok insanımızı kaybettik. Birçok ailenin ocağına ateş düştü. Yine de çok geç kalmış sayılmayız.

Acilen ilgili kurumların kavşak ve yollar da incelemelerini sıklaştırması ve denetimlerini sürekli hale getirmesi lazım.

Pandemi sonrası normalleşme ile birlikte Kurban Bayramına sayılı günler kala yollar da meydana gelecek araç yoğunluğunu iyi takip etmek gerekiyor. Aksi halde yine can kayıplarımız olacak…

Özellikle akraba, eş-dost ziyaretlerinin yoğunlaşacağı ve muhtemelen alınacak 9 gün tatil kararı ile tarihi ve turistik bölgelere yönelik trafik yoğunluğunu dikkate alarak sürücüler olarak dikkatli olmalıyız.

Sevdiklerimizi bir iki saat daha bekletebiliriz ama onlara kötü haber verilmesini istemeyiz. Geç de olsa mutlu buluşma ve kucaklaşmanın yolu biraz sabır ve dikkatten geçiyor.

Artık kaza haberini her gün duymak istemiyoruz…

Bu nedenle Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın böyle bir konuyu gündeme alması ve  incelemeler de bulunmasını önemli görüyoruz.

Vali Erkaya Yırık’ın bir denetlemeyi de Namık Çiftçi caddesine yapmasını öneriyoruz. Önceleri gidiş-geliş trafik akışı olan, sonradan tek yöne indirilip en son kararla yeniden geliş gidiş olarak kullanılan ve Gazi Caddesinin alternatifi olan bu caddede tek taraflı, hatta zaman zaman çift taraflı araç park edilmesi sonucu tam bir çile yaşanıyor.

Sayın Valimizin bu konu hakkında Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi almakla birlikte özel bir ekip görevlendirip yaşanan sorunları resimleyerek çözüm arayışlarını başlatması gerekir. İlk etapta en kolay çözüm cadde boyunca araç parkının yasaklanması. Bu basit önlem bile bu sorunu yüzde 70 azaltacaktır.