İyi Düşünülmeli…

Keban Değirmenbaşı Mahallesinde bulunan Keban K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar ile kapatıldığı iddia ediliyor.

İyi Düşünülmeli…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Keban İlçesinde 1987 Yılında açılan 34 yıldır faaliyet gösteren ve İlçe ekonomisine cezaevinin tam faal 90 mahkumla çalıştığı yıllarda katma değer sağlayan Keban K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapatıldığı geçtiğimiz günler de gündeme düştü.

Keban’da bulunan Cezaevi sayesinde 2013 yılında Keban adliyesinin kapatılmadığı, Cezaevinin kapanması ile Keban adliyesinde ilerleyen yıllarda kapanması gündeme gelebileceği konuşuluyor. 

Keban K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Pandemiden önce, mahkum sayının 70 civarında olduğu ve Küçük Bir Alışveriş Örneği ile Cezaevine günde 150 Ekmek alınıyordu.  Cezaevine alınan Diğer Alışverişler, Yiyecek, Giyecek, Yakacak gibi alışverişleri, Cezaevi Personel harcamaları, İlçe de ikamet etmeleri Kiralık ev gibi alışverişleri bile ilçe ekonomisine az da olsa fayda sağlıyordu. 
İlçede Mahkum görüş ve Ziyaret günlerinde Keban'a, cezaevi sayesinde yaklaşık 200 kişinin Minibüslerle geldiği ve gelen ziyaretçilerin, Çırçır ve Fırat Alabalık’ta yemek yemeleri esnafla alışverişleri bile bir ekonomik katma değer sağlıyordu. 

Keban K2 Tipi Kapalı Cezaevinin hangi gerekçe ile kapatıldığı konusunda net bir bilgi yok. Ama şu bir gerçek ki Keban İlçesi ekonomi anlamında iyi yerde değil. Tek geçim kaynağı Alabalık sektörü olduğu göz önüne alındığında,ilçeye  az da olsa ekonomik anlamda hareketlilik getiren Keban K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun kapatılmasını çok doğru bulmuyoruz ve bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Bu konu da ilimiz yetkilileri ve milletvekillerinin girişimler de bulunması ve son gelişmeleri ilimizin kamuoyu ile paylaşması gerektiğini düşünüyoruz…