İYİ'den CHP'ye Gözdağı

Gayriresmi ittifak ortağı HDP ile önemli sorunlar yaşayan ve isminin bu partiyle birlikte zikredilmesinden hiç hazzetmeyen İYİ Parti, resmi ittifak ortağı olan CHP ile de artık sorunlar yaşar duruma geldi.

İYİ'den CHP'ye Gözdağı

Parti tabanından yükselen eleştiriler karşısında kendilerini ve duruşlarını sorgulayan bazı duyarlı İyi Partililerden farklı açıklamalar gelmesi de bunun en somut örneği.

İşte bu isimlerden biri de İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik.

İYİ Parti'nin CHP ile ittifak kurmaya mecbur olmadığını ifade eden Çelik, "Ortadaki bu sorun; partimizin il, ilçe başkanları, GİK, milletvekilleri ve teşkilâtlarla yapılacak geniş istişareler sonrasında liderimiz tarafından değerlendirilecektir" dedi.

Millet İttifakı'na oy veren İYİ Partili vatandaşların kendilerine ilettikleri taleplerini CHP'li belediyelere ulaştırmakta yaşanan sıkıntıların had safhada olduğunu belirtip, "Bu sorun, iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir ifadelerini kullanan İyi Partili Çelik, "Demokrasinin hâkim olduğu partimizde liderimiz Sayın Akşener, kararların istişare ile alınması konusunda her zaman hassas davranmaktadır. Ortadaki bu sorun partimizin il, ilçe başkanları, GİK, milletvekilleri ve teşkilâtlarla yapılacak geniş istişareler sonrasında liderimiz tarafından değerlendirilecektir. İYİ Parti CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir.” dedi.
Çelik’in bu çıkışının “üçüncü ittifak” söylenti ve girişimlerinin sıkça konuşulan bir döneme gelmesi tesadüf değil. 
İyi Parti bu çıkışıyla Millet ittifakında masayı devirmek ve çekilmek yerine CHP’li belediyelerden daha çok kadro, ihale ve destek beklediklerini, bu olmazsa başka alternatiflere yönelebileceklerine dair sinyal veriyor.

İyi Parti, bu çıkışıyla; “bizim oylarımızla belediye başkanı oldunuz ama bizler bunun çok da faydasını görmediğimiz gibi başarısızlıklarınız ve hatalarınız bizlere de yansıyor ” mesajını veriyor CHP’ye. 
CHP bu ikazı alır ve gereğini yaparsa, İyi Parti de susar ve desteğine davam eder. Yani anlayacağınız, ülke için değil çıkar için siyaset.