Elazığ'da Emlak Yönetiminin Kanunlara Aykırı Davrandığı İddia Edildi

Elazığ'da TOKİ etaplarında emlak yönetim heyetinin yasalara karşı geldiği ve aldıkları bir çok kararda usulsüzlük olduğu iddia edildi.

Elazığ'da Emlak Yönetiminin Kanunlara Aykırı Davrandığı İddia Edildi

Elazığ’da Ümit Tınarlı adlı vatandaş TOKİ bünyesinde faaliyet yürüten  emlak yönetimlerinin  kanunları hiçe saydığını yönetimlerde sorunları dile getirecek kişileri değil kendilerine sorun çıkarmayacak kişileri seçtiklerini iddia etti.  Babasının hak sahibi olduğu Abdullapaşa 4. Etap da düzenlenen toplantıya katılmak istediğini ifade eden  Tınarlı “ Geçtiğimiz günlerde emlak yönetim bir toplantı gerçekleştirdi. Yönetim tarafından  TOKİ sakinleri   oturdukları bloklara göre gruplar halinde alıyorlar. Her bloktan birer tane temsilci seçiliyor. Biz gidene kadar kimseye hak sahibi olup olunmadığı sorulmadan temsilci yapıyorlar. Bizim sıramız geldiğinde geçmişte yaptığım iş nedeniyle TOKİ ile mahkemelik olmuştum özgeçmişim ellerine gidince Ankara’dan gelen memur bey “Siz hak sahibi değilsiniz ben sizi toplantıya alamam” diyerek  polis eşliğinde bizi salondan çıkardılar.  Bizden sonra aldıkları başkan ise o da hak sahibi değil. Hak sahibi olmadığımız için toplantıdan dışarı atanlar bizden sonra hak sahibi olmayanı başkan yapıyor” dedi. 

Elazığ'da Emlak Yönetiminin Kanunlara Aykırı Davrandığı İddia Edildi

DEVLETİN ŞİRKETİ DEVLETİ TANIMIYOR 

Tınarlı,  “Kat mülkiyeti kanunun 30. maddesinde  ‘ilk toplantıda çoğunluk sağlanmazsa toplantı 7 ile 15 gün arasında tekrar düzenlenir. Sadece Abdullahpaşa TOKİ’lerde değil diğer yerlerde de çoğunluk sağlanıp sağlanmadığına bakılmaksızın bir usulsüzlük yapıyorlar. Devletin yönettiği yönetim şirketi devleti dinlemiyor. Emlak yönetimin davranışlarının manası şu: ben devletin uyguladığı kanunlara karşı geliyorum burada kendi kanunlarımı uyguluyorum. Bu şekilde yönetimleri bırakıp gidiyorlar. Normalde yönetim kurulduğunda mali bütçeyi teslim etmeleri gerekirken yönetim kurup biz size daha sonra mali bütçeyi teslim ederiz diyorlar. Burada da saçma bir uygulama var.”  diye konuştu.

Elazığ'da Emlak Yönetiminin Kanunlara Aykırı Davrandığı İddia Edildi