İtiraf Gibi Savunma

Vaka sayılarının artışında en önemli etkenin siyasi programlar ve parti kongreleri olduğu sıklıkla ifade ediliyordu.

İtiraf Gibi Savunma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyunda sıklıkla dile getirilen AK Parti kongreleriyle ilgili konuştu.

Konuyu gündemde tutmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Koca, şöyle devam etti:“Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikâyesini oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.”

Sağlık bakanı Koca’nın bu açıklamasından iki anlam çıkıyor. Evet, bu konuda yanlış yaptık bunu kabul ediyoruz. İki, bu gerçeği bilmemize rağmen ikide bir yüzümüze vurmayın. Kongreleri yapma talimatı vardı ve bizler de buna engel olamadık.

Aslında Koca, bu açıklamalarıyla kendisinin de kongrelerdeki yoğun katılımı onaylamadığını gösteriyor ancak elinden bir şey gelmediğini itiraf ediyor.

Bizce bu yaklaşım daha gerçekçi ve samimi. “Yasa gereği kongreler yapılmak zorundaydı, tüm tedbirler alınarak kongreler gerçekleştirildi. Tüm ülke genelinde kongreye katıldığı için virüse yakalanan üye ve delege sayımız şudur ve bu sayının toplam vaka sayısındaki oranı şudur” tarzında bir yaklaşım ve açıklama vatandaşlarda daha bir karşılık bulur ve bu söylemlerin sonlanmasını getirir.