Kırmızıyı Çektik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Pazar günü sosyal medya hesabında 'Salı günü kırmızı çizgimizi çekiyoruz' diye bir paylaşım yapmış ve bu açıklamaya değişik anlamlar verilmişti.

Kırmızıyı Çektik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabine revizyonunun gündemde olduğu ve Soylu’ya Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin verileceği gündemi içerisinde kırmızı çizgi açıklaması Ankara kulislerini de hareketlendirmişti.

Ancak Soylu’nun bahsettiği kırmızı çizgiden önce pazartesi akşamı ilk kırmızı açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi ve 58 il çok riskli gurubu temsil eden kırmızı lige düştü ve hepimiz kızardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kırmızı yanında Süleyman Soylu’nun kırmızı çizgisi çok gündem olmadı. 

İçişleri Bakanlığı'nca yurt genelinde başlatılan 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' projesi kapsamında kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulmasın hedeflendiği Kırmızı çizgi, ilimizde de birçok yerde çekildi ama bu kırmızı bir öncekinin çok gölgesinde kaldı.

Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kırmızı çizgisinin fendi,  Soylu’nun kırmızı çizgisini yendi. İki çizgide önemli ve ikisi de bizler için, çocuklarımız ve yayalarımız için vazgeçemeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir.