İşsizlik Gerçeği…

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri işsizlik. İş bulmak için bir çok insanımız gecesini gündüzüne katarak hayat mücadelesi veriyor.

İşsizlik Gerçeği…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm illerimizde olduğu gibi Elazığ’da da işsizlik en önemli sorun olarak ortaya çıkıyor. Yaşanan işsizlik problemini ise geçtiğimiz gün yaşanan bir olay gözler önüne serdi. 

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere alınacak Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 230 işçi alınacağı duyurulmuştu. Alım yapılacak 230 işçi için müracaat sayısı 7 bin 25 kişi oldu.

Geçtiğimiz günlerde TYP kapsamında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere 230 geçici işçi alımı yapılacağının duyurulmasının ardından ilana Elazığlılardan yoğun başvuru oldu.   

TYP kapsamındaki geçici işçi alımı için Elazığ genelinde açılan toplamda 230 kontenjan için toplam müracaat sayısı ise rekor düzeyde oldu. 230 işçinin alınacağı TYP geçici işçi alımına toplam 7 bin 25 kişi başvurdu.

BAŞVURU SAYILARI ŞÖYLE;
Elazığ Merkez (135) – Başvuru sayısı 3.578
Alacakaya (5) – Başvuru sayısı 130
Arıcak (10) – Başvuru sayısı 713
Baskil (5) – Başvuru sayısı 161
Karakoçan (16) – Başvuru sayısı 609
Keban (15) – Başvuru sayısı 105
Kovancılar (18) – Başvuru sayısı 485
Maden (5) – Başvuru sayısı 221
Palu (11) – Başvuru sayısı 370
Müftülük (10) – Başvuru sayısı 653

Alınacak personel sayısına göre başvurulan müracaat sayısı oldukça fazla. İşsiz insanlarımız bir umut olarak başvuru da bulunmuş ve çıkacak sonucu merakla beklemiyor. Görünün o ki işsizlik ülkemizin en büyün gerçeği. Yetkililerin her ne kadar işsizlik oranların da düşme meydana geldiğini ifade etse de işsizlik seviyemiz halen yüksek. Hayat mücadelesi zor. Ekmek mücadelesi veren insanlarımız gösterdiği bu gayreti, yetkililerin görmesi ve çözüm bulması gerekiyor. 

Yoksa bu tür durumları daha çok göreceğiz…