İşsizler Ordusu!

Ne hazin bir haldir bu halimiz... Görüntüyle bir kez daha müteessir oldu kalplerimiz...

İşsizler Ordusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salgından önceleri de bu görüntülerin benzerlerine şahit oluyorduk ancak bu denli uzun uzadıya kuyruklar görmüyorduk hiç değilse.

Görüntü şu dostlar;

Adalet Bakanlığı’nın iki yüz kişinin alınacağı "katiplik" kadrosu sınavına 4 bin 800 kişilik bir ordunun  başvurusu!...

İşe alınacak kişi sayı ile başvuru sayısı arasındaki uçurum işe alınacakların sevincine gölge düşürdü bile şimdiden...

Türkiye genelinde yapılan katiplik alımı için klavye sınavı yapıldı ve sınava İstanbul'da girenler sabah erken saatte Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nı hınca hınç doldurdu. 

Bu durum salgın döneminde kapanmanın etkisiyle ikinci üniversitesini adalet bölümü olarak tamamlayanların etkisi mi yoksa zaten iki yıldır kapanmanın etkisiyle üniversiteden mezun olanların hiçbir yerde iş bulamamalarının etkisi midir çok bilinmiyor. Ancak salgın döneminin işsizler ordusu yarattığı gözler önüne serilmeye başladı diyebiliriz bu görüntülerden sonra.

Daha 19 Mayıs Gençlik bayramının üzerinden iki gün geçmiş ve görüşlerine değer verdiğimiz Tarih Profesörü İlber Ortaylı'nın sözleri hafızalarımızda tazecik... Kıymetli Ortaylı 19 Mayısta gençlere, “bu ülkeden gitmeyin, burada kalıp ülkenin kaderini yeniden yazın” diyordu. Peki, sayın hocam iki yüz genç kalıp tam da Ortaylı Hocanın dediği gibi katiplik yaparak hem kendinin hem de ülkenin kaderini yazacak da ya geriye kalan 4 bin 600 kişi ne yazacak ne yapacak?

Onlara gerekirse gri pasaportla da olsa gitmekten başka çözüm kalıyor mu?

Böyle bir sistemsizlik içerisinde zorunlu göçler ve yasadışı da olsa ekmek parası ve yaşam mücadelesi için kaçmak mecburi olmuyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM ne zaman bu sorunun farkına varır! Bu ülkede kalan gençlerin yüzde yetmişi göçmen olunca mı?

Bir bilen, bizi de aydınlatabilir mi bir zahmet...