İsrail Hedeflerine Ulaşamamış

Wall Street Journal gazetesinin ABD istihbarat verilerine dayandırdığı Hamas gerçeği dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İsrail Hedeflerine Ulaşamamış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail ordusunun Gazze'deki Hamas savaşçılarının ancak yüzde 20'sini öldürdüğüne vurgu yapılan haberde, İsrail'in kara harekâtındaki hedeflerinin gerisinde kaldığı ifade edildi.
 Öte yandan haberde Hamas'ın savaşı aylarca sürdürebileceği cephane ve silaha sahip olduğuna da değinildi.
İsrail’in başarısızlığı yanında Filistin’in güçlü bir direnç ortaya koyduğunu ifşa eden bu raporun ruhundaki caniliğe bakar mısınız?  
Bugüne kadar çoğu çocuk 25 bin Filistinliyi katleden, Gazze’yi yerle bir edip enkaz yığınına döndüren İsrail, hala hedeflerine ulaşamamışmış…

Demek ki adamların hedefi Filistin topraklarında bir canlı kalmayıncaya kadar bombalamak, bölgeyi yaşanmaz hale getirmek ve sağ kalanları da bölgeden Mısır’a sürmek.

Böylesine bir vahşeti yaşatmakla birlikte gizli raporlarda kendilerini başarısız görmek ve hedeflerine ulaşmada çok geride ilan etmek nasıl bir ruh halinin, nasıl bir kin ve nefretin halidir anlamakta güçlük çekiyoruz.
Bu raporu Filistinlilerin başarısı ve direncinin gücü olarak yorumlamak yerine dünya kamuoyunun İsrail’in ruh haline dikkat çekmek için gayret göstermenin bir delili olarak kullanmak lazım. 
Tüm dünya bilmeli ki yarınlarda Siyonizm’in önünde duran her devletin başına böylesi bir felaket gelebilir. Bu vahşi  zihniyeti tanımaları açısından bu rapor önemli bir belge olarak sürekli gündemde tutulmalı ve işlenmeli.