Ak Parti Hazır

2024 Seçimlerine büyük bir iddia, özveri ve dikkatle hazırlanan Ak Parti, aday belirleme sürecini adeta kılı kırk yararak tamamladı. İl belediyelerinin ardından ilçe ve beldelerde de aday belirleme sürecini tamamlayan Ak Parti seçime hazır.

Ak Parti Hazır

2019 seçimlerinde aday belirlemedeki yanlışlıklar sebebiyle İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirleri muhalefete kaptıran Ak Parti, 2024 yerel seçimleri için hatalarından ders çıkaran, sakin, dikkatli ve özenli hazırlanan bir aday listesi oluşturma gayretini en başından beri ortaya koymuştu. 

Aday belirleme sürecinde azami özen gösteren bir politika yürüten Ak Parti’de süreç adeta kılı kırk yararak yürütüldü. Sadece büyükşehir ve iller değil ilçeler ve beldeler de defalarca süzgeçten geçirildi ve birçok noktada farklı kolerasyonlu anketler yapılarak halkın en kısık sesine bile kulak verildi. Bu özenli sürecin ardından da listeler son şeklini aldı.

Ak Parti Hazır

BAZI NOKTALARDA ANKETLER YENİLENDİ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak Perşembe günü ilçe adaylarının açıklanması için 20 Ocak  Cumartesi tarihini işaret etse de yeniden yapılan anket ve değerlendirmeler yetişmeyince ilçe adaylarının belirlenmesi 21 Ocak Pazar gününe sarktı. 

Ak Parti Hazır

İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDU

Gecikmeli de olsa açıklanan ve kulislere yansıyan bilgilerle Ak Parti’nin Elazığ’da ilçe belediye başkan adayları belli oldu.  Kovancılar İlçesinde henüz net bir isim üzerinde anlaşılamamış olsa da resmi olmayan bilgililere göre Elazığ’da Ak Parti İlçe Belediye Başkan Adayları şu isimlerden oluştu.

Ağın: Şeref ÇAKAR

Alacakaya: Başaran Yaşlı 

Arıcak: Mehmet Yılmaz Yalçınkaya

Baskil: İhsan Akmurat

Keban: Fethiye Atlı

Karakoçan: Mustafa Aydın

Kovancılar: Vahap Gök

Maden: Musa Orhan 

Palu: Vahdettin Demirtaş

Sivrice: Fethi Atagün

BELDE ADAYLARI DA BELLİ OLDU

İşte kesin olmayan sonuçlara göre Elazığ'da beldelerin başkan adayları:

Akçakiraz: Sabahattin KAYA

Mollakendi: Mustafa AYAZ

Yurtbaşı: Nihat DOĞAN

Yazıkonak: Aydın Ayaz

Erimli: Cihan Yılmaz

Üçocak: Yılmaz Yegül

Beyhan: Hüseyin Ataş

Bükardi: Sıddık Bayrak

Sarıcan: Mehmet Gürbüz

SEÇİM BEYANNAMESİ HAZIR

31 Mart yerel seçimlerinde illerde yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin 30 Ocak'ta da seçim beyannamesini açıklaması bekleniyor. Beyannamede 4 proje öne çıkıyor. Bunlar "depreme dayanıklı şehirler, büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek tazminat, mahalle kreşleri ve sokak hayvanları" olarak sıralanıyor.

Ak Parti Hazır

DEPREME DAYANIKLI İLLER

Beyannamenin ana omurgası "depreme dayanıklı iller" üzerine kuruldu. Kentlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için atılacak adamlar, projeler detaylı şekilde beyannamede yer alacak. Kentsel dönüşüm, yarısı bizden kampanyası detaylı şekilde anlatılacak.

SOKAK HAYVANLARI

Beyannamede özellikle kentlerde ciddi bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili alınacak önlemler "sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi" başlığı altında sıralandı. Yapılacak yasal düzenleme ve belediyelere verilecek sorumluluklar tek tek anlatılacak.

MAHALLE KREŞLERİ

Mahalle kreşlerine ilişkin özel bir başlık açılacak. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüleceği belirtilecek. Aileler aynı zamanda daha makul fiyatlara çocuklarını kreşe gönderme olanağına da sahip olacak.

MEMURLARA BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI

AK Parti, büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine değerlendirmeler yapıyor. Çünkü fahiş kira artışları başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti Anadolu şehirlerine göre çok daha yüksek seyrediyor. Memur büyükşehirlerde görev almak istemiyor, tayin isteklerinde adeta patlama yaşanıyor. AK Parti, bir süredir İstanbul, Ankara gibi kira ve diğer maliyetlerin daha yüksek olduğu büyükşehirler ile Anadolu'da görev yapan memur ücretleri arasında bir fark olması gerektiği yönünde çalışma yapıyor. Büyükşehirlerdeki memura refah payı adı altında özel bir "büyükşehir tazminatı" verilmesi tartışılıyor. 14 Mayıs seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı işlenmesi bekleniyor.