Işıkver, Erol Keleş'e Seslendi: Karakoçan Giderse Hesabını Size Sorarım

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in Sivrice'de yaptığı çalışmaları eleştirerek Karakoçan'ya yeterli önem vermemesini eleştirdi.

Işıkver, Erol Keleş'e Seslendi: Karakoçan Giderse Hesabını Size Sorarım

2024 yerel seçimlerine doğru artık viraja girildi. Bu kapsamda seçim çalışmalarını sürdüren partiler, canlı yayınlar aracılığıyla da seçmenleri ikna etmek için uğraş veriyorlar. MHP Elazığ Millevekili Semih Işıver de bu doğrultuda Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen ile Kanal Fırat’ta canlı yayında Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtları. Işıkver’in programdaki Karakoçan tepkisi ise gündem oldu.

“ELAZIĞ’DA HDP BAYRAĞI GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

MHP Lideri Bahçeli’nin talimatlarını ve Elazığ’da HDP’nin kazanmaması adına verdikleri mücadeleyi aktaran Işıver: “Bakın biz geçen seçimde de aynı inisiyatifi alıp aynı duruşu sergilemiştik. Bizler sayın genel başkanımıza 2019 seçimlerin den önce gittiğimizde bizlere bir talimat verildi. Verilen talimatta “ Bizler Elazığ’da HDP bayrağı görmek istemiyoruz” denildi. O gün için Karakoçan’da ve Sarıcan’da bir HDP Belediyesi vardı. Bizler o HDP adayı oradan gitsin diye adayımızı geri çektik hem orada Karakoçanlı olmayan birini aday göstermiştik. Dolayısıyla birlikte mücadele verdik ve o bayrak oradan indi çok şükür. Ak Parti’nin bayrağı asıldı 5 sene de mücadele verildi. Şimdi bize yine daha teklif verilmeden bizden daha bir beklentiye girilmeden biz bu hesapları yapmaya başlamıştık. Akabinde Ak Parti’den “Karakoçan’da çekilirseniz çok isabetli olur” şeklinde bir talep gelince biz, biz hiç düşünmeden  bu şehre bir HDP Bayrağı bir DEM parti yani PKK’nın siyasal uzantısının eli kanlı PKK’nın şerefsiz terör örgütü PKK’nın uzantısının bayrağı kaldırılmasın diye adayımızı geri çektik” dedi.

Işıkver, Erol Keleş'e Seslendi: Karakoçan Giderse Hesabını Size Sorarım

“KARAKOÇAN VE SARICAN KAYBEDİLİRSE HESABINI MİLLETE VERİRSİNİZ”

Aynı duyarlılığı Karakoçan’da Ak Parti’den göremediklerini eleştiren Işıkver: “Bizler Sayın Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanımızın taşıdığı hassasiyetleri, aynı hassasiyetleri taşıdığını bildiğimiz için Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup olmama adına Sayın Milletvekillerimizden Sarıcan ve Karakoçan’da normalin üzerinde bir efor beklerken, bir türlü kendilerini Karakoçan’da göremiyoruz. Erol bey Maşallah Sivrice’yi geziyor ev ev geziyor, hücre hücre geziyor, Şahin bey de gitmiş. Çoşkulu bir kalabalığın karşısında diyor ki “31 Mart’ta siz Erol Beyi mutlu edin” Sivriceli Ak Partililer de alkışlıyor. Ben şunu ifade etmek istiyorum, Sivrice’yi MHP’den alsanız ne olur almasanız ne olur. Yarın Ağın’ı MHP’den alsanız ne olur almasanız ne olur? Ama bir DEM Parti bayrağı orada kalktığı zaman millet vicdanı da bizlerde sizi affetmeyeceğiz. Bende affetmeyeceğim Elazığlı da affetmeyecek. Erol beye de buradan seslenmek istiyorum biz de Sivrice’de sonuna kadar mücadele edeceğiz ama yine şerh koyuyorum yarın Karakoçan’da Sarıcan’da DEM kazanırsa Erol keleş gitsin bunun hesabını millete versin. Bakın ben bunu söylüyorum Erol abi benim çok değerli bir abimdir. Sabah öğlen akşam “Sivrice’yi ne pahasına olursa olsun ben alacağım” diyor. Bu bölge daha önce neden yoktu, bizim bölgemiz yok mu ? Hocamın ilçesi yok mu ? sonuç itibariyle Cumhur İttifakının hesabı nedir? Devletin, milletin değerleriyle Cumhuriyetin kurucu değerleriyle anlaşamayan ve savaşan bir kitle var karşımızda. Milletinde devletinde menfaatlerinin düşmanıdır, ideallerimizin düşmanıdır. Benim de Karakoçan’da akrabalarım var ama biz çekilmesini bildik.”