İnsanlık Ölmemiş…

Geçtiğimiz gün Hakimiyet'e göre yazımızda Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde arazi bakmaya çıkan bir kişinin yüzlerce kilo sebzenin çöpe dökülmesini görmesi ve bunu sosyal medyada paylaşmasını değerlendirmiş ve yazının bir bölümünde şunları dile getirmiştik: 'Resimlere baktığımızda hem o domatesleri ekip, sulayan, toplayıp sebze haline getiren üreticiye hem de pahalı olduğu için evine domates götürmeyen insanları düşündük ve bu resmen hainlik dedik.

İnsanlık Ölmemiş…

İşe yaramaz denen ancak görüntüsü çok da öyle olmadığını gösteren domatesler, pazarda 4 TL’ye satılsa kim almaz ki. Demek ki bu memlekette bir ihanet sorunu var. Hem millî konularda hem de gıda konusunda.” 

Yaşanan bu skandal olayın ve milletin aklı ile alay edilen açıklamanın ardından, Ankara'yı dün etkisi alan sağanak yağış ve fırtınada yürekleri ısıtan ve 'İnsanlık ölmemiş' dedirten bir olay yaşandı.

Ankara'nın Çankaya ilçesi Seyranbağları'nda dün yaşanan fırtına ve sağanak yağış sırasında yaşanan bir olay dikkat çekti. Bir alışveriş merkezinin dışarıdaki manav reyonunun üzerindeki örtü fırtına sırasında uçtu. Yoldan geçerken  bir vatandaş tezgâhtaki ürünler yağıştan zarar görmesin diye üzerlerini örtü. Bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Bir taraftan tonlarca sebzenin çöpe dökülmesi, bir taraftan ise bir vatandaşımızın tezgâhtaki ürünler yağıştan zarar görmesin diye üzerlerini örterek örnek olması… 

Demek ki insanlık halen yaşıyor ve ölmemiş.. Bu vatandaşımızın duyarlılığını ve gösterdiği bu örnek hareketini kutluyoruz ve iyi ki varsın diyoruz… 

İnşallah senin gibi vicdanlı insanlarımızın sayısı çoğalır, bununla birlikte toplumsal duyarlılık, dayanışma ve paylaşma duyguları artar ve insanlık kısmen de olsa huzur bulur.