İmamoğlu'nu Kim Yüceltiyor?

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu'nun aslında belediye başkanlığı yapacak yetenekte olmadığını, kendi haline bırakıldığında bunun çok kısa bir süre içerisinde ortaya çıkacağını, ancak Ak Partili bazı isimlerin ve bakanların İmamoğlu'na yüklenmesi ve önünün kesilmeye çalışılması ile yıldızının parlatıldığını bu köşelerden yüzlerce kez yazdık. 

İmamoğlu'nu Kim Yüceltiyor?

Bu gerçeği çok iyi bilen ve gören İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun belediye başkanı görevinde itibar kaybına uğradığını, 2 yılı 25 yıla hakaret ederek geçirdiğine dikkat çekerek, “Geçmişi eleştirerek devam edebilirsiniz ama 3 yıl olduğunda insanlar 'ne yaptın' diye sorarlar. Şimdi soruyoruz. Yaptığınız bir şeyi gösterin. İstanbullulara sözler vermişsiniz. Bunları ne kadar yerine getirdiniz?” diyerek konuyu normal düzlemine çekmeye çalışıyor.

2019'dan sonra yapılan bir tane metro ihalesi olmadığını, deprem riskiyle ilgili 3 yılda hiçbir çalışma yapılmadığını,  İmamoğlu’nun 'Her yıl 20 bin konut yapacağım. 5 yılda 100 bin konut yaparak riski ortadan kaldıracağım' dediği halde tek bir konutun yapılmadığını ifade eden Göksu, “İBB şu ana kadar 3 şey yapmış. Allah için söyleyeyim. Bol bol çalıştay yapmış, tsunami tabelası açmış bir de internet portalı açmış. Tsunami tabelasının ne olduğunu biliyor musunuz? Denize tabela açtılar, tsunami olursa denize değil bu tarafa kaç diye. Maalesef..." diyerek İstanbul fotoğrafını ortaya koymuş.

Bu gerçeği İmamoğlu’na oy veren ya da vermeyenler de görüyor ama bakıyorsunuz günün birinde bir bakan ya da Ak partili bir yetkili muhatap alıyor ve İmamoğlu buradan bir mağduriyet üretip yeniden kahraman olabiliyor.

Öyleyse gelsin asıl söylemek istediğimiz cümle: “İmamoğlu’na 2019 yılında seçimi hediye eden bazı Ak partili aklı evveller, onu yeniden belediye başkanı ve hatta Cumhurbaşkanı  yapma yolunda da emin adımlarla ilerliyorlar. Ve ne yazık ki bu gerçeği gören bir tek Ak Partili de çıkmıyor.