İmamoğlu Kahraman Yapılıyor

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın kayda değer bir hizmetleri olmadığını kendilerine oy verenler de çok iyi biliyor.

İmamoğlu Kahraman Yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her iki şehir için de başarısız ve kayıp bir 5 yıl oldu. Bu gerçeği hemen herkesin bilmesine rağmen anketlerde seçimleri her ikisinin de kazanıyor görülmesinin izahının özellikle Ak Partililer tarafından cevaplandırılması şartıyla sormuştuk.

Neden hiçbir hizmet olmamasına rağmen onlar yeniden kazanıyor da onca yerel ve merkezi hükümetin hizmetlerine rağmen Ak Parti kaybediyor.

Bu konuda geçmişten beri savunduğumuz bir görüş daha var ki o da İmamoğlu’nu ve Yavaş’ı halkın gözünde kahraman yapanın Ak Partililer olması.

Bunun bir örneği de dün yaşandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'ne bağlanarak yaptığı konuşmada, "O buna da sahip çıkar. Bunu onun sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat sahip çıkın. Malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında konuşan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu metrolar milletin malı. Bizim metro da onun metro da" dedi.

Bu polemik zaten “muhatabım Kurum değil Erdoğan” diyen İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürmekle kalmadı adeta onu kahraman yaptı.

Adamın amacı zaten Erdoğan ile karşı karşıya gelmek. Adam kendine rakip Erdoğan’ı görüyor. Bu stratejiyle siyasi kampanya yürüten İmamoğlu’na bu tür paslarla hayat öpücüğü vermek, sanki seçimi de vermeye giden yolun iyi niyet taşlarını döşüyor.