İmamoğlu Direniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Doğu Karadeniz turuna devam ediyor.

İmamoğlu Direniyor

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını gölgede bırakacak şekilde her yerde büyük coşkuyla karşılanan İmamoğlu, gazetecilerin yönelttiği Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna, Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var yanıtını vererek “istemem yan cebime koyun” mesajını verdi.

Bir gerekçe ve bahane üretip sık sık Anadolu’ya çıkan, bu gezilerde  kendi popülaritesini test etmekle birlikte kitlelerin desteğini almayı planlayan İmamoğlu, bayram ziyaretleri adı altında çıktığı Karadeniz ziyaretinde ciddi anlamda destek de görüyor.

Her ne kadar “Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize” dese de kendisi, Türkiye’deki desteğini artırmak amacıyla sık sık çıktığı Anadolu gezilerinde bunu pekiştirmek ve her siyasi cenahtan destek ve oy devşirme gayreti, Kılıçdaroğlu’nda nasıl yankı bulur bilinmez ama hem Yavaş hem de İmamoğlu’nun ciddi olarak var olduğu ve direndiği bir yarışta Kılıçdaroğlu’nun işi çok kolay değil.

Kendisi, geçtiğimiz hafta “ya önümden çekilin ya da gidin” deyip adaylık manifestosunu ortaya koysa da iki belediye başkanının şansı ve lobi destekleri Kılıçdaroğlu’ndan daha güçlü.