İki Haber İki Üniversite

Birinci haber Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle getirdiği istifa ve emeklilik yasağının 1 Temmuz itibariyle kaldırılacağının açıklanmasıyla birlikte, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden 30'a yakın profesör istifa dilekçesini verdi. Profesörler dışında hekim ve diğer sağlık çalışanlarından da çok sayıda istifa talebinin olduğu öğrenildi.

İki Haber İki Üniversite
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastaneden ayrılan profesör sayısının 30 olmadığını söyleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Salgın süreci bir yorgunluk yarattı. Emekliliği gelenler, özel hastanelere gitmek isteyenler oldu. Ancak sayı 30 değil. İstifalar üniversitemizde doku kaybı, kan kaybı yaşatacak kadar değil. Her yerde ne kadar varsa, bizde de o kadar var" dedi.

İkinci haber;
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Sait Öztürk, 11 yaşındaki çocuğa uyanık halde beyin pili takarak bir ilke imza attı.

Doğuştan Distoni hastası olan 11 yaşındaki Hüseyin Yiğit Tosun’un ailesi, tedavi için Muş’tan Fırat Üniversitesi Hastanesine geldi. Yapılan tetkikler sonucu Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Öztürk, beyin pili ameliyatına karar verdi. Beyin cerrahi, nöroloji ve anestezi bölümlerinin desteğiyle beraber ilk defa uyanık bir çocuk hastaya beyin pili ameliyatı yapıldı. Ameliyat anı ise kayıt altına alındı. 2 gün hastanede müşahede altında tutulan Tosun taburcu oldu. Hastanın önceki ve sonraki hali ise ameliyatın başarısını gözler önüne serdi.

İki ayrı haber, iki şehir  ve iki Üniversite… Biri istifalarla biri başarılarla gündeme geliyor. Bir rektör zaten yorulmuşlardı giden gitsin Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Göktaş ise  hem başarılı kadronun eski dönemlerde olduğu gibi değişik sebeplerle farklı illere gitmesinin gerek kalmayacak bir yönetim ortaya koyuyor hem de  yaşanan bir başarı sonrası; “Sait Öztürk hocamızı tebrik ediyorum. Şifa olan elleri dert görmesin inşallah” diyerek hem Üniversitesin hem de doktorlarıyla gurur duyuyor ve onlar için hayır güzel temennilerde bulunuyor.

Marifet iltifata tabidir. Marifet ve başarı görmek isteyen yönetici önce ekibine güvenecek ve onların hep yanında ve destekçisi, olacak.

Bir kez daha bizler de Sait Öztürk hocamızı  tebrik ediyor, bir hakkı teslim ederek hocamıza büyük moral kaynağı olan rektörümüzü de kutluyoruz.