İBB'ye Bağımsız Aday

CHP'de İstanbul adaylarının belirlenmesiyle birlikte yeni bir kriz patlak verdi.

İBB'ye Bağımsız Aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan birçok ankette Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak birinci sırada çıkmasına rağmen Gürsel Tekin aday gösterilmedi. Parti içinde yaşanan kirli pazarlıklar nedeniyle aday gösterilmeyen Gürsel Tekin, zehir zemberek bir açıklamayla CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Bu gelişme sonrası Gürsel Tekin, bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olarak seçmenin karşısına çıkacak. Doğu ve Güneydoğulu seçmenlerde büyük karşılığı bulunan Gürsel Tekin'in aday olması, Ekrem İmamoğlu cephesinde büyük endişeye neden oldu.

DEM’in kendi adayını çıkarmasının ardından Gürsel Tekin’in de İBB Başkanlığına bağımsız aday olması İmamoğlu’nun işini epey zora sokacak gibi gözükse de Ak Parti’nin kazanma ihtimaline karşı bu mahallede yeni bir kenetlenme ve İmamoğlu’nda birleşmeyi de getirebilir. 

Özellikle Karadeniz oylarının hemşerileri olan İmamoğlu’na azıcık gitmesi  bile seçimin kaderinde etkili olabilir.

Ak Parti’nin YRP ile ittifakta anlaşamaması Ak Parti karşıtı cenahı biraz rahatlatmış olsa da İmamoğlu’nun anketlerde hala kıl payı önde gözüyor olması İstanbul’da kıran kırana bir seçim yaşanacağının da en önemli göstergesi.